Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube müdürlüğü, Niğde İl Jandarma Komutanlığı, Niğde İl Milli Eğitim müdürlüğü, Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Niğde Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğünden oluşan Okul servis araçlarını denetleme komisyonu ekipleri tarafından Niğde Pazartesi pazarında öğrenci taşımacılığı yapan servisler denetlendi.

Kış ayının gelmesiyle birlikte komisyonda bulunan Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube müdürlüğü ekiplerince kış lastik denetimleri de gerçekleştirildi.
Komisyon üyeleri, pazartesi pazarında okul servis araçlarında kontroller yaparak kanun ve yönetmeliklere uygun çalışılıp çalışılmadığını kontrol etti. Ayrıca araçlarda ilkyardım çantasının tam olup olmadığı ve yangın söndürme tüplerinin tarihleri kontrol edildi.

Kontrollerde servis araçlarının yaşı, araçlarda ‘Dur’ işaretlerinin kurallara uygun olup olmadığı, ‘Okul Taşıtı’ yazıları, servis aracının cam ve çerçeveleri, ilk yardım çantası ve trafik setinin yönetmeliğe uygun olup olmadığı, yangın söndürme tüpü, belediyeden alınan güzergah belgesi, servis aracının kapıları, servis aracının zorunlu mali sigortası ve ferdi kaza sigortasının yapılıp yapılmadığı denetlenerek varsa eksiklerin tamamlanması için süre verildi.
 
Editör: TE Bilişim