Niğde'de Melendiz Dağı'nın Fesleğen Köyü ve Koyunlu koyunlu arasındaki eteklerinde gündüzden beri devam eden yangın gece arttı. Yangına hiç bir müdahale yapılmadı. 



Niğde'de Fesleğen köyü ve Koyunlu Kasabası üzerinde dağın eteklerinde   sabah saatlerinde başlayan yangın büyüyerek devam etti. Yangın akşam saatlerinde daha büyüdü ve Niğde Merkez ve Bor Merkez'den çıplak göz ile görülebiliyor.  Yangın rüzgarın etkisi ile Fesleğen köyüne çok yaklaştı.

Yangının çıkış sebebi konusunda henüz bir gelişme yok. 


Yangın gündüz saatlerinden beri devam ettiği ancak bir müdahale yapılmadığı, konu ile ilgili Orman İşletmesi bünyesinde toplantı yapıldığı, orman yangını olmadığı, keven tabir edilen bitkilerin yandığı belirtildi. Şu ana kadar yangına  her hangi bir  müdahale yapılmadığı öğrenildi. 

Yangın Gece saatlerinde rüzgarın etkisi ile hız kazanarak ve daha geniş alana yayılarak büyüyor...



GEÇTİĞİMİZ AY AYNI YERDE YİNE YANGIN ÇIKMIŞTI


Geçtiğimiz ay yine aynı yerlerde yangın çıkmış, gündüz ve gece boyu sürmüştü. O zaman da Orman İşletmesi tarafından veya diğer birimler tarafından her hangi bir müdahele yapılmamış. Yangının sebebi konusunda Orman İşletmesi tarafından bir açıklama yapılmamış, Jandarma'nın her hangi bir soruşturma açtığı  yada açılmadığı konusunda bilgi edinilmemişti. 


Aynen şuan daki bir önceki yangından daha büyük boyuttaki yangın devam ediyor ve  yine seyrediliyor. 


Buna benzer bu yıl için de çıkan yangın haberlerimizi aşağıda görebilirsiniz. Bu yangınların ortak noktası ya müdahale edilmemesi yada yetersiz veya geç mühadele edildiğini gözlemliyoruz. En yakın yangın müdahale ekibi Ulukışla ilçesi Çiftehan Beldesinde olduğu öğrenildi. 


Ayrıca yangın sonrasında soruşturma veya neden? , nasıl? ve önlemler konusunda bir açıklama da yapılmıyor. 



Niğde'de Dağlar Yanıyor, Müdahale Yok... Haberimiz için TIKLAYIN.


Niğde'de Dağlar Yanıyor, Müdahale Yok... Haberimizi için TIKLAYIN

Niğde Fertek Bağları Yanıyor... Haberimiz için Tıklayın


Editör: TE Bilişim