Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu,”Trafik Kurallarına Uyacağıma Söz Veriyorum” projesinin tanıtımını yaptı.
İl Emniyet Müdürü Cebeloğlu, yapılan araştırmalarda emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası araçlar içinde meydana gelen ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azalttığını belirterek; “Ayrıca arka koltukta Emniyet Kemeri kullanmayan yolcuların yaralanma riskleri ön koltukta oturanlardan iki kat daha fazladır.” dedi.

Emniyet Kemerinin Yararları
Emniyet kemeri kullanılmadığında; 30 kilometre hızla bile kaza yapıldığında, ağır yaralanma riskinin çok fazla olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, hızla bir çarpmada ise 4. Kattan düşmeyle eşdeğer olduğunun altını çizerek; “Emniyet kemeri kullanımı, bu olumsuz etkileri asgariye indirmekte son derece önemli bir role sahiptir.” diye konuştu.

Uyacağıma Söz Veriyorum
Bu araştırmaların emniyet kemeri kullanımının sadece şehirlerarası yollarda değil, şehiriçerisindeki seyahatlerde de çok önemli olduğuna vurgu yapan İl Emniyet Müdürü Cebeloğlu, Emniyet Müdürlüğü olarak İlimiz Valisi Sayın Yılmaz Şimşek’in desteğiyle hazırladıkları “Trafik Kurallarına Uyacağıma Söz Veriyorum” projesinin tanıtımını yaptı.

Vatandaşlar Bilinçlendirilecek
“Trafik Kurallarına Uyacağıma Söz Veriyorum” projesinde öncelikle ‘araç kullanırken emniyet kemeri kullanmak ve motosiklet kullanırken kask takmak’ konularında vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesine titizlik gösterdiklerine değinen Cebeloğlu, trafikle ilgili sloganların bulunduğu afişlerin halkımıza dağıtımını sağladıklarını, şehrimizdeki tanınmış kişilerden ve vatandaşlarımızdan alınan Emniyet kemeri ve kaskla ilgili fotoğrafların billboardlarda ve raketlerde yayınlandığını vurguladı.

Öğrencilere eğitimler
Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen broşürlerin zaman zaman stantlar açılarak vatandaşlara duyurulması kararlılığında olduklarına işaret eden İl Emniyet Müdürü Cebeloğlu, ticari taşıt şoförleriyle toplantılar yaptıklarını belirterek; “Okullara gidilerek öğrencilere eğitimler verilmesi gibi konular projemizin özünü oluşturmaktadır” dedi.

Vatandaşlara Broşür Dağıttı
Tüm sürücülere ve yol kullanıcılarına kazasız günler dileğinde bulunan Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kent merkezinde ana arterlerde dolaşarak vatandaşlara “Trafik Kurallarına Uyacağıma Söz Veriyorum” projesine ilişkin broşürlerin dağıtımını gerçekleştirdi.
Editör: TE Bilişim