Niğde Paşakapı Caddesi'nde bulunan tarihi Paşa Hamamı arkasında yangın çıktı. Geçtiğimiz günlerde de Çamardı İlçesi'nde bulunan tarihi Maden Camiinde de yangın çıkmıştı. 


TARİHİ BİNALAR NE KADAR KORUNUYOR

Bir inşaat şirketine ait olduğunu öğrenilen Paşa Hamamı arkasında uzun süredir bulunan inşaat kalıpları bir anda alev aldı. Çevre sakinleri tarafından fark edilen yangın bir anda büyüdü ve çıkan duman tüm caddeye yayıldı.

Yangını gören çevre esnafının ve vatandaş yangını hemen itfaiye ekiplerine ve polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler çevrede güvenlik önlemi alırken itfaiye ekipleri de çıkan yangına müdahale etti. Çevredeki meraklı bakışlar arasında yangın itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda ancak kontrol altına alınabildi.

ÇAMARDI'DA TARİHİ CAMİDEKİ HAT LEVHALARI YANDI

Geçtiğimiz günlerde Çamardı İlçesi'nde gece 01:00 civarında Maden Mahallesinde bulunan tarihi bir cami de yangın çıkmıştı. 

Edindiğimiz bilgiye göre ; Çamardı İlçesi  merkezinde bulunan maden mahallesinde bulunan tarihi maden eski Cami'nde gece yangın çıkmıştı. Cami  içinde ünlü hattat İzzet  Efendi'nin el yazma hatları bulunuyordu. Yangının cami içeresinde unutulan bir ısıtıcıdan kaynaklanmış olabileceği belirtildi. Yangında iki hat eseri tamanen yandığı bir tanesinin ise kısmen yandığı öğrenildi. 

Yangınla ilgili soruşturma açılmıştı. 

Bu yangınlar Niğde'deki tarihi eserlerin ne kadar yangına karşı korunduğunu gündeme getirdi. 









Editör: TE Bilişim