Niğde il genelinde etkili olan şiddetli rüzgar neticesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen 4’ü çocuk olmak üzere 10 kişi ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındılar.

İl genelinde ve ilçelerde etkili olan şiddetli rüzgar sonrası Ulukışla ilçesi Kemalpaşa mahallesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen Bülent D. (57), Aynur D. (32), Müzeyyen D. (56) Ayşegül Ü. (34) ve 5 yaşındaki Adnan Eymen Ü. ve İl merkezine bağlı konaklı kasabasında Ebru Ö. (2), İremsu Ö. (9) ve Reyhan Ö. (7), Salih Ö. (38) ve Zeynep Ö. (29) ambulanslarla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Hastanede tedavileri devam eden 4’ü çocuk 10 kişinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan Niğde Valiliği İl merkezi, ilçelere bağlı belde ve köylerde devam eden şiddetli rüzgar nedeni ile vatandaşların sobadan çıkan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Editör: TE Bilişim