Polis Adana, Gaziantep, Kayseri, Niğde ve Osmaniye'ye de eş zamanlı operasyonda dolandırıcılık yapan 14 kişiyi göz altına aldı.



Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, alınan bir ihbar üzerine 'Para üstü' çetesini takibe aldı. Polisin uzun süren takibi sonucunda dört kişinin çete kurdukları tespit edildi. Çetenin dolandırıcılık yapmak için 3 özel araç kiraladıkları öğrenildi.



Kalabalık olan marketlere giren şahıslar, 1-2 TL değerinde bir alışveriş yapıp kasaya 100 TL uzatıyor. Para üzerini alan şahıslar, kasadaki görevlinin dalgınlığından faydalanıp para üstünü almamış gibi gösteriyor. Market görevlisinden verdikleri 100 TL'nin üzerini ikinci istiyor. Bu sırada kasada bekleyen bir başka çete üyesi ise "Tüm para verdi, para üzerini vermediniz ben gördüm." diyerek yalancı şahitlik yapıyor.



Polisin yaptığı teknik takibe de takılan çete üyelerinin kendi aralarında 'polis' yerine 'afalar' kelimesini kullandıkları öğrenildi. Polis, fiziki ve teknik takibin sonucunda çetenin Adana Kayseri Mersin ve Gaziantep ile 9 ilçede 16 benzer olayı yaptığını belirledi.


Çalışmalar sonucunda Adana’da 10 ayrı adrese şafak baskını yapıldı. Yapılan operasyonda, 14 kişi dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alındı.




Editör: TE Bilişim