Niğde' de, bir suç örgütüne yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonunda 2 polis başmüfettişinin delilleri karatmaya çalıştığı gerekçesiyle tutuklandığı olayla ilgili olarak, bu kez Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü ve bir emniyet amirinin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Niğde’de suç örgütlerine yönelik 13 Nisan 2011’de başlatılan operasyonda 15 kişi tutuklanırken, soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen Emniyet Amiri Fatih Kılıç ile polis memurları Özer Lal ve Mustafa Aksu da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3 polisle ilgili idari soruşturma yapan Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Adana Bölge Grup Başkanlığı’nda görevli 1’inci sınıf emniyet müdürü olan başmüfettişler Ertekin Sevük ve Erdem Demiröz de soruşturma sırasında delilleri kararttığı şüphesiyle tutuklandı.

Delilleri karatmaya çalıştığı iddia edilen başmüfettişlerin tutuklanmasının ardından suç örgütüyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün 2 adliye görevlisi gözaltına alındı. Bu kişiler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Operasyona devam eden Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla bu sabah İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Niğde Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Aşkın Söğüt, tutuksuz yargılanmak üzere daha önce serbest bırakılan KOM Şube’de görevli Emniyet Amiri Fatih Kılıç, polisler Özer Lal, Mustafa Aksu ile yine polisler Bülent Ortoğlu, Kemal Öztürk ve petrol istasyonu işletmecisi Servet Yüksel, meslekten daha önce atılan Sanayi Müdürlüğü memuru Şaban Bektaş’ı gözaltına aldı.

İl Jandarma Komutanlığı’na götürülen 8 şüpheli, ’organize suç örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak’ suçlamasıyla sorgulanacak.

Kaynak : Doğan Haber Ajansı


KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ İÇİN TIKLAYIN...


Editör: TE Bilişim