Niğde'de 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı 2. dönem ‘Okul Güvenliği Değerlendirme Toplantısı’ yapıldı. 

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Başkanlığında Niğde Kültür Merkezi Konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Okul Müdürleri ve Okul aile birliği başkanları katıldı.

Gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasında bir önceki toplantıda alınan kararlara değinen Vali Yılmaz Şimşek, “bir önceki toplantımızda, okullarımızda verilen eğitim kalitesini artırmaya yönelik bir takım uygulamaların hayata geçirilmesi, okullarımızın güvenliği ve ulaşımı gibi konular ele alınmıştı.

Bugün burada alınan kararların değerlendirmesini ve okul aile birliği başkanlarımız ile okul idarecilerimizin görüşlerini alacağız. Buna göre de ilave tedbirler alınacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi ‘Eğitim bizim için en öncelikli konudur. Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan bir yatırımdır.’ Temel amacımız gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, onları bilgili donanımlı gençler olarak hazırlamanın yanında aynı zamanda sağlıklı ve ahlaklı bireyler olarak topluma kazandırmaktır.

Bizler, çocuklarımızı ne denli geleceğe iyi hazırlarsak; ülkemizin geleceği de o denli parlak ve müreffeh olacaktır. Bu doğrultuda az önce belirttiğim hususlar büyük önem arz etmektedir.

Bunlardan birincisi eğitim kalitesinin artırılmasıdır. Hem yerel imkanlar hem de merkezi imkânlar doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor’’dedi.
Fiziki şartlar iyileştirilecek
Vali Şimşek, ‘‘Bugüne kadar ilimizde yaklaşık 3 bin 800 derslik yaptırılmıştır. Bu dersliklere 200 derslik daha ilave edilerek derslik sayısının 4 bine çıkarmayı planlamaktayız. Yine ilimizdeki tüm ortaokullarımızda ve liselerimizde akıllı tahta mevcuttur. Ayrıca ilimizde öğrencilerimize dağıtılan tablet miktarı da 7 bini i bulmuştur. Hem okullarımızın fiziki imkanlarının iyileştirilmesi hem de donanımlarının artırılması anlamında çalışmalar devam ediyor. Öğrencilerimiz, velilerimizin bizlere, devletimize birer emanetidir. Öğrencilerimizi her türlü tehlikeye karşı korumak bizlerin başlıca görevidir. Bu hususta okullarımızın ulaşımı her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması adına büyük önem taşımaktadır. Yine okullarımıza 50 güvenlik görevlisi istihdam ettik. Bu sayı ileriki dönemlerde artacaktır. Ayrıca 367 okulumuzda kamera mevcuttur. Yine eğitim öğretim yılı başında başlatmış olduğumuz çalışma ile 6 tanesi Özel İdaremizin imkanlarıyla 4 tanesi de merkezi imkanlarla 10 adet merkezi güvenlik sistemine entegre kamera kurmayı hedefledik. Emniyet birimlerimizle birlikte özellikle madde bağımlılığı konusunda il merkezinde ve bağlı ilçe, köy ve kasabalarında okul ziyaretlerimize devam ediyoruz. Okullarımızın güvenliğinin yanı sıra geleceğimizin teminatı, gözümüzün aydınlığı olan çocuklarımızın sağlıklı, başarılı bir eğitim ve öğretim yılını geçirmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 05 Şubat Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılının çocuklarımıza ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan sunumlarla devam eden toplantı, okul idarecileri ve okul aile birliği başkanlarının görüş ve taleplerini iletmesi ile son buldu.
 
Editör: TE Bilişim