Niğde'de telefonla ulaştığı kadını kendisini polis olarak tanıtarak dolandıran şüpheli kısa sürede yakalandı.

Niğde'nin İlhanlı Mahallesi'nde yaşayan Melek Özdağ isimli vatandaşı  telefonla arayan bir kişi, kendini polis olarak tanıtarak, kısa süre önce Niğde'de soyulan kuyumcuda kimlik bilgilerinin bulunduğunu, evdeki ziynet eşyalarını bir poşet içerisinde Niğde Şehirlerarası Otogarı'na getirmesini istedi. 

Melek Özdağ, 16 yaşındaki oğlu İbrahim Özdağ ile 19 çeyrek, 2 cumhuriyet, 2 yarım altın ile alyans yüzük ve 400 lira parasını poşete koyarak, otogara geldi. İbrahim Özdağ, telefondaki kişinin yönlendirmesi ile poşeti park halindeki bir kamyonun arkasına bıraktı. 

Altın ve parayı istenilen yere bırakmadan önce oğlu İbrahim Özdağ, şüphelenerek Polisi aradı. Şüpheli şahısın içinde ziynet eşyası bulunan poşeti aldıktan sonra ortadan kayboldu. Ancak hemen polis ekipleri olay yerine geldi. Niğde Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik Ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Otogar'daki MOBESE görüntülerini inceledikten sonra eşgali belirlenen şüpheliyi aramaya başladı.

Suriye uyruklu olduğu belirtilen şüpheli Muhammed Fehet (24) Otogar yakınlarındaki bir akaryakıt istasyonunda yakalanarak, gözaltına alındı.

Ekipler, Otogar yakınındaki bir ağacın altında saklanan poşeti buldu.

Arama çalışmaları sırasında olay yerinde bulunan Melek Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları ifade etti:

"Telefonla aradılar, 'bir kuyumcu soyuldu, kimlik bilgileriniz orada' dediler. 'Ziynet eşyanız varsa poşete koyun Otogar'a getirin, yoksa evde arama yapacağız' dediler. Poşeti istedikleri yere bıraktık. 'Daha sonra yürüyerek, Emniyet Müdürlüğüne git' dedi. Ben o zaman durumun farkına vardım ama iş işten geçmişti. Polislerden Allah razı olsun, babaları yok çocuklarımın rızkıydı, dişimden tırnağımdan artırarak biriktirdim."

Altınlarına kavuşan Özdağ, polis ekiplerine teşekkür etti.


Editör: TE Bilişim