Niğde Murtaza köyü göletine giren 16 yaşındaki Yusuf Tufan boğuldu.

 Haber-Foto: Yasin YURTMEN
                      İslam ŞAHİNÖCER

Edinilen bilgiye göre; Ailesi ile pikniğe gelen ancak serinlemek için Murtaza Köyü göletine giren Hacıabdullah kasabasından Yunus Tohan(16) isimli bir çocuk gölde boğuldu.

 

Ailesi ile birlikte Murtaza göleti kenarında piknik yapan ancak bir plastik bidonla abisi ile birlikte gölete giren 16 yaşındaki Yunus Tohan  gölet içinde dengesini kaybederek suya düştü. Yüzme bilmeyen iki kardeşi ailesi kurtarmak için büyük çaba sarf etti ancak sadece abisini kurtarabildiler. Kardeşlerden Yunus Tohan gölet içinde kayboldu.

 VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Olay Jandarmaya bildirildi, 112 acil servis ambulansları  ve jandarma olay yerine geldi. Ancak talihsiz çocuk bulunamadı.

 

Niğde’de su altı arama kurtarma ekibi olmadığından Mersin’den kurtarma ekibi beklendi. Vatandaşlar uzun süre su altı arama kurtarma ekibinin beklenmesine tepki gösterdi. 

 

Saatler sonra Mersin ilinden gelen Su Altı Arama kurtarma ekibi gölet içinde aramalara başladı.

 

Yunus Tohan’ı arama çalışmaları öğleden sonra da devam etti ve Arama Kurtarma ekibi yaklaşık 4 metre derinlikte çamura saplanmış halde çocuğun cesesine ulaştı. Tohan ailesi olay yerinde sinir krizleri geçirdi. 

 Fotoğraflar izinsiz alınamaz



Editör: TE Bilişim