Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında bugüne kadar haklarında dava açılan 105 kişi hakkında karar verildi. 

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesi diğer illere göre duruşmaları hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.

15 Temmuz’dan bu yana gerçekleştirilen duruşmalarda ilk olarak 6 Mayısta ilk karar veren Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesi ‘Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak’ suçlamalarıyla görülen duruşmalarda 356 dosya, 409 sanıktan 60 kişiye çeşitli miktarlarda hapis cezası verilirken 30 kişiye ise beraat kararı verildi. 409 sanıktan 216’sı tutuklu, 65’i adli kontrol ile serbest bırakılırken yetkisizlik kararı verilen ise 15 dosya bulunuyor.
‘Anayasal düzeni bozma’ suçuyla gerçekleştirilen duruşmalarda ise 3 dosya da 4’ü tutuklu 8 sanıktan 1’i tahliye edilirken ‘By Lock’ içerikleri beklenmesi nedeniyle duruşmalar devam ediyor.

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen hapis cezalarının yüzde 80’inde tutukluluğun devamına karar verdi. Ceza verilip serbest bırakılanlar için ise hastalık gibi durumlarda adli kontrol şartı koyularak serbest bırakıldı. Devam eden duruşmalar ise 1 yıl içerisinde tamamlanması tahmin ediliyor.
Editör: TE Bilişim