Niğde Murtaza Köyü  Göletine giren   15 yaşında bir çocuk boğuldu.  Çocuğun aranması için Mersin’den su altı arama ekibi bekleniyor.

Haber: Yasin YURTMEN

Edinilen bilgiye göre;  Niğde Murtaza köyü göletine serinlemek için giren henüz ismi belirlenemeyen 15 yaşlarında bir çocuk göletten çıkamadı.  Olayın haber alınması üzerine jandarma ekiplerine haber verildi. Ancak arama işlemi Niğde’de sualtı ekibi olmadığı için Mersin’den su altı arama ekibi bekleniyor.  

Havaların ısınması ile birlikte Niğde’de  boğulmalar da arttı.  Boğulmaların ardından Niğde’de  Su Altı Arama ekibinin olmaması  boğulma  ve arama olayları saatler bazen günlerce sürebiliyor. Bu durumda vatandaşların tepkisini çekiyor.

Olayla ilgili ayrıntılar birazdan… 

Güncelleme 15;34

Göle düşen çocuğun isminin Yusuf Tufan(15) olduğu öğrenildi. Hacıabdullah kasabasından Murtaza Köyü Göletine serinmek için geldiği öğrenildi. 

Niğde’de su altı arama kurtarma ekibi olmadığından Mersin’den kurtarma ekibi beklendi. Vatandaşlar uzun süre su altı arama kurtarma ekibinin beklenmesine tepki gösterdi. 

 

Saatler sonra Mersin ilinden gelen Su Altı Arama kurtarma ekibi gölet içinde aramalara başladı.

 

Yusuf Tufan’ı arama çalışmaları öğleden sonra da devam etti ve Arama Kurtarma ekibi yaklaşık 4 metre derinlikte çamura saplanmış halde çocuğun cesesine ulaştı. 


Editör: TE Bilişim