Niğde’de 9 yaşındaki çocuk serinlemek için girdiği Gümüşler beldesindeki  gölette boğularak can verdi. 


Edinilen bilgiye göre, Niğde merkez Gümüşler beldesinde meydana geldi. Tarsus'tan Niğde Ovacık köyünde  yaşayan akrabalarına aileleri ile ziyarete gelen 14 yaşındaki Murat ve kardeşi 9 yaşındaki Hikmet Borluoğlu, ailesinden izinsiz olarak köylerine 12 kilometre uzaktaki Gümüşler Göleti'ne geldi.

Gölete serinlemek için giren iki kardeşten 9 yaşındaki Hikmet bir anda ortadan kayboldu. Kardeşinin kaybolduğunu gören Murat çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşların olayı jandarmaya bildirmesi üzerine jandarma, AFAD ve ambulans ekipleri olay yerine geldi.

MERSİN İLİNDEN SUALTI EKİBİ BEKLENDİ. 

Murat’ın kardeşinin gölete girdikleri sırada bir anda ortadan kaybolduğunu anlatması üzerine Mersin Sualtı Grup Amirliği ekiplerine haber verildi. Mersin Sualtı Grup Amirliği ekipleri gölette yaptıkları 15 dakikalık aramanın ardından küçük Hikmet’in cansız bedenine ulaştı.

Olay yerine gelen baba Cumali Borluoğlu sinir krizleri geçirdi. 

Küçük Hikmet’in cansız bedeni otopsi için Niğde Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

*******

BATMAN'DA İSE TAM 5 ÇOCUK BOĞULDU

Batman'ın Kozluk İlçesi Yakıtlı Köyü'nde serinlemek için gölete girdikleri belirtilen yaşları 10-12 arasında değişen 5 kız çocuk boğularak yaşamını yitirdi.

BAYRAM ŞEKERİ TOPLAMAYA ÇIKTILAR VE GERİ DÖNMEDİLER

Olay, Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Yakıtlı Köyü'nde meydana geldi. Evlerinden bayram şekeri toplamak üzere çıkan akraba olan kız kardeşlerin de aralarında olduğu yaşları 10-12 arasında değişen 5 kız çocuğunun aileleri, kendilerinden akşam saatlerine kadar haber alamadı.

GÖLETTE ELBİSELERİNİ GÖRÜNCE JANDARMAYI ARADILAR

Çocukların bayramlaşmak üzere komşu köylere gittiğini düşünen aileleri, akşam saatlerine kadar haber alamayınca aramaya çıktı. Köylüler, köy dışında bulunan sulama göleti kıyısında çocukların elbiselerini görünce durumu jandarmaya ve Batman'daki AFAD'a bildirdi.
Editör: TE Bilişim