Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde’de 1 yıl içerisinde yapılan çeşitli uygulamalar v operasyonlar neticesinde haklarında çeşitli suçlardan aranması bulunan 864 kişinin yakalandığını söyledi.

İl Emniyet Müdür Cebeloğlu; “ ilimizde ekiplerimizce bir yıl içerisinde yaptığımız çeşitli uygulamalar ve operasyonlarda haklarında çeşitli suçlardan aranması bulunan 864 kişi yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Asayiş ekiplerimiz, Kaçakçılık ve organize işlerle mücadele şube ekiplerimiz, Terörle mücadele ekiplerimiz, Narkotik ekiplerimiz ve Trafik şube ekiplerimiz tarafımdan ilimizin çeşitle noktalarında yapılan birçok uygulamalar yapıldı. Yapılan bu uygulamalar neticesinde 1 yıl içerisinde haklarında aranması ve yakalanması bulunan 864 kişi yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Ekiplerimiz tarafından yapılan uygulamalar meyvesini verdi. İlimizde bir yıl içerisinde terör örgütlerine yönelik yapılan mücadeleler, asayiş ve trafik gibi diğer güvenlik hizmetleri ile organize suçlar ve uyuşturucu ile mücadele operasyonlarımız hız kesmeden devam etmiş, herhangi bir zafiyet yaşanmamasına özen gösterilerek vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı. Aynı hızla devam edecektir. Amacımız, sokak satıcısını ilimizde bırakmamaktır. Mücadelemiz etkin bir şekilde devam ediyor. Amacımız hiç sattırmamak ve sokak satıcılarını Niğde’de barındırmamaktır. Niğde’de iyi bir mücadelemiz var. Arkadaşlarımızın yoğun çalışması nedeniyle uyuşturucu satıcılarına karşı aldığımız önlemler var. Okul polisleri ve narkotimler var” diye konuştu.

Huzurlu, ekonomik kalkınmasını tamamlamış ve refah içerisinde yaşayabilen bir toplum ve ülke için güvenlik ve asayişin ön koşul olduğunu söyleyen Cebeloğlu, “Bu gerçekten yola çıkarak, güvenlik güçlerimiz her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlara iç güvenlik hizmetini iyileştirerek sunma çabasını sürdürmektedir. Hedefimiz, toplumun beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak klasik güvenlik yaklaşımları yerine bireysel özgürlük alanlarını daraltmayacak ve aynı zamanda da kamu düzenini sağlayacak etkili, çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerin uygulamaya konulmasını sağlamaktır. Ülkemizin önemli şehirlerinden biri olan ilimizin huzurunu korumak ve vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak amacıyla emniyet ve jandarma teşkilatımız ile 7/24 olarak güvenlik hizmetlerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kanun uygulayıcıların öncelikle amacı olan can ve mal güvenliğini korumak esasından hareketle güçlerimiz suçu aydınlatmak, olması muhtemel olayları tahmin etmek, önlem almak ve şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmaları titizlikle yerine getirmektedir. Suçun oluşmasını önlemek asli görevimizdir. Suç oluştuktan sonrada takibini yapmak da görevimizdir ama olmasını önlemek birinci görevimiz diyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilişim