Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, TBMM İdare Amiri ve Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun girişimleriyle yeni hizmet binasına kavuşuyor.

Bölge Trafik Müdürlüğü yanındaki 11.4 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek olan yeni hizmet binasının ihalesi 14 Martta yapılacak ve 15 ay içinde tamamlanarak hizmete sunulacak.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, hizmetleri daha sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için bazı illerde hizmet binalarını yenileme çalışması başlattığını belirterek, "Niğde'ye de yeni hizmet binası yapılması için konuyu ısrarla takip ederek sonuçlandırdık" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının 14 Mart 2016 tarihinde Niğde İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkarılacağını bildiren TBMM İdare Amiri ve Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, "Çağın getirdiği bazı meselelere eğilmek ve sorunları çözüme kavuşturmak bakımından yeni bazı alanlara dair çalışmalarla hizmet alanı genişleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu alanda hizmetleri yerinde, zamanında ve sağlıklı olarak yapabilmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Niğde'de de bu hizmetleri daha sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi için İl Müdürlüğü hizmet binasına ihtiyaç duyulmuştur. Gerekli çalışmalar il düzeyinde tamamlanarak ilimizin ihtiyaçları doğrultusunda Bakanlık düzeyince yaptığımız görüşmeler neticesinde yeni hizmet binasının yapılmasına karar verilmiştir" diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu da son yıllardaki ekonomik ve siyasi istikrarın tüm illerimize olumlu yansımalarının görüldüğünü ifade etti. Milletvekili Kavaklıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün toplumsal sıkıntılar ve travmalarla ilgilenen, aile ve fertlerin parçalanmadan bir bütünlük içinde devam etmesi için çalışan önemli bir müdürlük olduğunu vurguladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün yeni ve daha güzel bir çalışma ortamına ihtiyaç duyduğunu anlatan Kavaklıoğlu, "Bu hizmetin Niğde'ye kazandırılması için birlikte hareket ettiğimiz milletvekilimiz Erdoğan Özegen'e ve müdürlük idarecilerine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Niğde İl Jandarma Komutanlığı'nın karşısında Bölge Trafik Müdürlüğü yanında 11 bin 466 metrekare alan üzerinde inşaa edilecek olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasında, il müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi (SHM), Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi, 150 kişilik toplantı salonu, kapalı otoparkı ve yemekhanesi yer alacak.  Bina çevresinde ise çeşitli  spor alanları ve çocuk oyun parkları bulunacak.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binasının ihalesi 14 Mart 2016'da İl Özel İdaresi tarafından yapılacak. Bina ihale tarihinden itibaren 15 ay içinde tamamlanacak ve hizmete girecek.

 

Editör: TE Bilişim