Niğde’nin ve Bor’un en büyük sorunu bizce trafik sorunu. Tüik verilerine göre 2014 yılı itibari ile tescilli araç sayısı 80 bin 628 bunun büyük bölümü Niğde il merkezinde.


Haber; Selim GÖKEL
Fotoğraf: Yasin YURTMEN


Niğde ikamet yerleşimi olarak dağılmış olsa da iş ve ticaret merkezi olarak dar bir alana hapsolmuş bir şehir. Yeni caddeler oluşturulamadı. Şehrin ticareti farklı caddelere alanlara yayılamadı. Yeni yerleşim merkezleri kurulamadı.


YENİ OTOPARK NİĞDE’NİN EN BÜYÜK SORUNA ÇARE OLACAK MI?

Şehir belli ana arterlere sıkıştı kaldı. Doğal olarak da trafik de bu caddelerde yoğunlaştı. Yoğunlaştı kelimesi hafif kalır trafik kilitlendi demek daha doğrusu.


Bor’dan 3 şeritli yoldan Niğde’ye Derbent kavşağına  10 dakika da gelmek mümkün. Ama Derbent- Şehitlik  Kavşağından İmam Hatip Meydanına 20 dakika da gidersiniz. Şehitlik  kavşağında trafik ışığı yeşil olduğunda yasal hızınızla seyir halinde olsanız bile hemen mezarlık kavşağında yine yeşil ışığa denk gelmeniz gerekirken burada tekrar kırmızı ışıkta bekliyorsunuz.

Sık sık konulan yaya geçitlerinden yola atlayan insanları  beklemeye mecbursunuz. Park edilen araçlardan dolayı tek hiza olarak seyir etmek zorundasınız. Tam bir keşmekeş. Dur-kalk sonucunda boşa giden akaryakıt da cabası.

Niğde’nin arka sokakları dahi park etmiş araçlarla dolu. Mahalle sokaklarının çocuklara ait olması gerekirken park etmiş araçlardan dolayı çocukların hayatı risk taşıyor. Bir ambulans hattı bile yok hastalar yollarda trafik çilesinden telef oluyor.

Böyle bir ortamda 400 araçlık 13 bin metrekare kapalı alanlı Niğde Belediyesi kapalı otoparkı dün açıldı.

Bu otopark Niğde’nin trafiğine çare olacak mı? Göreceğiz, izleyeceğiz.

BOR İLÇESİNİN TRAFİĞİ FARKLI MI?

Niğde böyle de Bor farklı mı? Eski Hükümet meydanı bu civarın en büyük otoparkı oldu. Yine Adana Caddesi dar olması ve araç parklarından dolayı Bor’da en çok sorun yaşanan caddelerden birisi.

Başka illerde, ilçelerde müşterilerin rahat alışveriş imkanı için esnaflar kendi araçlarını işyerlerinin önüne koymaz iken, Bor ve Niğde’de bunun tam tersi esnaflar araçlarını kendi dükkanlarının önünde gün boyu park ederler.

Bor’da şehir merkezinde Salı Pazarı günleri hariç Kapalı Pazar alanı ve Köy Garajı boş dururken caddeler araç parkları ile doludur.

Bor Belediye çöp araçları yıllardır en yoğun saatlerde en yoğun caddelerde çöp toplamak için trafiği duraklatır. Bu caddelerin çöp toplama saatlerini değiştirmek kimsenin aklına gelmez.

Niğde - Bor otobüsleri balık istifi yolcu taşıyor. Üç şeritli yollarda Niğde’ye   hala 40 dakika da külüstür otobüslerle, kalitesiz hizmetle yolcu taşınıyor. Şikayetler sonuç getirmiyor.

Niğde-Bor otobüslerinin Toki mahallesine girip tekrar aynı yerden çıkıp Niğde’ye hareket etmesi böylece insanların en değerli zamanlarının çalınmasına bu güne kadar kimse çözüm bulamadı. Niğde-Bor otobüslerinin sorunu en çok dillendirilen konulardan birisi ama ilgilenen kimse olmadı. “Artık bu sorunu çözün” demiştik. (Burada Tıklayın)

Bor ilçesinde motosiklet sorunu ölümleri ile hala yaşıyor.

Niğde’de ve Bor’da trafik polisi olmak en zor görevlerden birisidir. Yukarıda bıyık, aşağıda sakal misali keşmekeş trafiği idare edebilmek için tam bir cambazlık gerekir.

Niğde’nin Bor’un Trafik sorununun çözümü için  geniş kesimlerin katılımı ile radikal kararlar gerektiriyor. 









Editör: TE Bilişim