Niğde’de uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 43 kişiden 6'sı tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, Niğde Emniyet Müdürlüğü İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince Niğde merkez ve Bor İlçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 43 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı.

KOM ekiplerinin Niğde merkezde yaptığı operasyonda 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 27 şüpheli şahsa Uyuşturucu Madde Ticareti suçundan adli işlem yapıldı. 11 şahıstan 9’u tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen M.T. ve F.A. tutuklanarak Niğde Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. F.G., A.G., E.A., H.A.Ş., İ.H.A., F.P ve O.Ş isimli şahıslar hakkında 'Adli Kontrol Tedbir Kararı' verilerek mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Bor ilçesinde yapılan operasyonda ise 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan H.A., A.G., U.D. ve E.Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, S.T. ve K.Ö. 'Adli Kontrol Tedbir' kararıyla serbest bırakıldı.

Operasyonda 4 adet uyuşturucu veya 2 adet uyarıcı hap, 91,35 gram esrar, 1 adet uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi ve uyuşturucu madde muhafazasında ve satışında kullanılan 176 adet küçük kilitli şeffaf poşet ele geçirildi.
Editör: TE Bilişim