Demirkazık da mahsur kalan Fransız Dağcılar ile ilgili Niğde Valiliğinden açıklama yapıldı.

 

Vali Alim Barut adına  yapılan basın açıklamasında ; 
 

"Niğde İli Çamardı İlçesi Yelatan Köyü, Boztelli Tepe mevkiinde; 05 Haziran 2013 günü saat 15.13 sıralarında Fransız uyruklu olduğu anlaşılan bir bayan, uydu telefonu ile Niğde İl Jandarma Komutanlığı 156 Jandarma İhbar hattını arayarak yardım talebinde bulunmuştur. Fransız uyruklu bayan şahıs ile yapılan görüşmede; yanında bulunan (5) kişilik gruptan arkadaşı olan A.P. isimli erkek arkadaşının tırmanış esnasında (20) metrelik bir çukura düşerek yaralandığı bildirilmiştir.

 

Yardım talebinin öğrenilmesi üzerine Niğde İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çamardı İlçe J. K. lığında konuşlu JAK Timi (1 Sb, 1 Astsb. 2 Uzm.J.Çvş.) ve bölgeyi bilen (1) sivil kılavuz aynı gün saat: 16.23 sıralarında kurtarma faaliyeti icra etmek maksadıyla bölgeye sevk edilmiştir. Arama Kurtarma faaliyetinin icra edileceği Çamardı-Yelatan köyü, Boztelli Tepe Bölgesinin karadan yaklaşık 3 saatlik yürüyüş mesafesinde olması ve yaralının durumunun da göz önüne alınarak tahliye edilmesinin çok güç olması nedeniyle, Niğde Valiliğince, Başbakanlık' tan (Türk Silahlı Kuvvetleri Harekât Merkezinden) helikopter talep edilmiştir. Hava Kuvvetleri K.lığının koordinesinde Konya 3. Ana Jet Üs K.lığından saat 18.16 sıralarında içinde (4) kişilik Arama-Kurtarma Ekibinin de bulunduğu Couger tipi Arama-Kurtarma helikopteri kaldırılmıştır.

 

Arama Kurtarma faaliyetine katılmak üzere Niğde İl Afet Acil Durum Müdürlüğünden 10, İl Sağlık Müdürlüğünden 4 kişilik UMKE, AKUT’dan 5 kişilik gönüllü Arama Kurtarma personeli de bölgeye sevk edilmiştir.

       

 Bölgeye ilk ulaşan JAK personeli tarafından Boztelli Tepe mevkiinde yerleri tespit edilen yaralı dağcı A.P. ile yanında bulunan kız arkadaşı K.R. Helikopterden yere sarkıtılan vinç ile helikopterin içinde bulunan A/K personeli tarafından saat 19.45 sıralarında düştüğü yerden sedye yardımı ile çıkartılarak helikopter ile Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesine (Balcalı Hastanesi) sevk edilmiştir. Yaralının yapılan ilk muayenesinde düşmeye bağlı olarak, vücudunun kaburga kemiklerinde ve kollarında ezilmelerin meydana geldiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı tespit edilerek müşahede altına alındığı öğrenilmiştir. Yaralı dağcıyı hastaneye teslim eden, Helikopter saat 21.05'de Konya 3. Ana Jet Üs K.lığına dönüşe geçmiştir. Olay ile ilgili C.Savcısına bilgi verilerek, alınan talimatı doğrultusunda tahkikata başlanılmıştır.”denildi.

 





Fransız dağcılar Demirkazık'ta mahsur kaldı - Haberimiz için TIKLAYIN










Editör: TE Bilişim