Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları gerekçesiyle 12 şüpheliyi gözaltına aldı.
 Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri üç ay süren teknik takibi sonucu operasyon kararı aldı.
 
Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve kullanmak suçları ile bağlantılı oldukları tespit edilen zanlılar, Niğde Merkez, Bor ve Altunhisar ilçeleri ile Mersin ilini de kapsayacak şekilde başlatılan eş zamanlı operasyonda, 12 kişi yakalandı. Zanlılarla birlikte bir miktar uyuşturucu madde ve uyuşturucu yapımında kullanılan aparatlar ele geçirildi. İşlemleri tamamlanan şüpheliler Niğde Adliyesinde Cumhuriyet Savcılığı tarafından sorgulandı. 

Adliyedeki sorgularının ardından Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, operasyonla ilgili yaptığı yazılı açıklamada ;" 16 Şubat 2011 taraihinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu madde ticareti yapma ve bulundurma suçları ile ilgili toplam 50 şüpheli hakkında soruşturma kapsamında şüphelilerden A.Y., V.Y, R.K., C.S., M.V., E.E., E.T., Ö.B., İ.B., M.S., C.B., ve H.O. isimli şahısların tutuklanmaları talebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Niğde Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildilmişlerdir."

Adliyeye çıkarılan 12 kişiden 8'inin tututlandığı öğrenildi.

 








Haber : Y. GÖKDEMİR- Borhaber.net-Niğde
Editör: TE Bilişim