Yapılan resmi açıklamaya göre kazada hayatını kaybeden ve kimliği belirlenenler; Coşkun COŞKUN, Celal COŞKUN, Altay Bahadır UTAR, Hasan GÜLBAHAR, Mehmet TOSUN, Melike VELİOĞLU ve Çiğdem GÜRBÜZOĞLU. Hayatını kaybeden 4 kişinin ise kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde, üniversite öğrencilerini taşıyan midibüs kaza yaptı. İçerisinde Niğde Üniversitesi öğrencileri olduğu öğrenildi. Kazada şuan 9 kişi hayatını kaybetti, yaralılar var. 



Kayseri'ye Erciyes dağına gezi için giden Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan 51 AR 105  Plakalı münibüs Hacılar İlçesi civarında saat 16:56 civarında trafik  kaza yaptı. Diğer aracın plakası ise 51 HV 762 olduğu öğrenildi.



Araç içerisinde bulunan 11 öğrenci'nin hayatını kaybettiği bilgisi edinildi. Yaralıların da olduğu belirtiliyor. 

Üniversitenin çeşitli bölümlerinden öğrencilerin katıldığı gezide bir kaç araç ile gerçekleştirildiği sadece bir aracın kaza yaptığı öğrenildi. 

GÜNCELLEME : 18:45

Erciyes'e geziye iki otobüsün gittiği, otobüsün peşpeşe gittiği önde giden otobüsün freni patlaması sonucu önündeki kamyona çarptığı ve ardından bir evin duvarına çarparak yol dışına savrulduğu belirtiliyor.. 

KAZA YAPAN ARAÇ YETKİ BELGESİ YOK. 

Bir aracın seyahat için gerekli belgelerinin olmadığı, muayesinin de olmadığı öğrenildi. Kayseri Emniyet Müdürü ilk tahkikatta aracın muayenesi ve seyahat yetki belgesinin olmadığını söyledi. 

Kazada 26 kişi de yaralandı, yaralılardan 3'ünün durumu ağır. Otobüs şoförünün Bor'da yerleşik olduğu öğrenildi. 

Yaralılar  Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. 

Kayseri Valisi ve Emniyet Müdürü olay yerinde... Savcılar inceleme için geldi. 

Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. 

Ulukışla Meslek Yüksek Okulu'ndan öğrenciler olduğu da gelen bilgiler arasında...

GÜNCELEME : 19:12

Niğde'yi olduğu gibi Türkiye'yi sarsan bu kazada...  Savcılar ve Olay yeri inceleme ekipleri incelemelerini tamamladı. Cesetler olay yerinden kaldırılıyor. 

Otobüs şoförünün Borlu olduğu öğrenildi. Öğrencilerin, Niğde, Bor ve Ulukışla da okullardan olduğu...

Kayseri Valisi tarafından 0505 318 38 38  numaralı telefondan öğrenciler hakkında bilgi edilinilebileceği öğrenildi.


Bu arada, kazada yaralananların bazılarının kimlikleri de belirlendi. Buna göre, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve tedavi altına alınan yaralıların, İbrahim Soytaş,  Oya Demirkol (19), Büşra Baran (21), Ömer Faruk Yılmaz (20), Tuğba Aksoy (21), Yasin Polat (21), Alparslan Kafkas (22), Abdülkerim Atak (19), Bekir Kazan, Uğur Çiftçioğlu, Yeliz Olgun (20), Beşir Katun (20) ve Ayşe Akşit (22), Özel Memorial Hastanesi'ne kaldırılan 2 yaralının ise Melike Velioğlu ve Selma Balta olduğu bildirildi.

PROF.DR. ADNAN GÖRÜR : SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür yaptığı canlı yayın açıklamasında  : Olayı öğrendik, hemen Kaymakamdan içeriğini öğrendik. Çoğunlukla Ulukışla olduğunu tahmin ediyoruz. Ama net bir bilgi şuan yok.  Çok acı bir durum, sözün bittiği yerdeyiz. Şuan 9 kişinin vefat ettiğini ve 26 Yaralı olduğunu öğrendik. Resmi bir organizasyon değil, Öğrenciler kendileri arasında organize etmişler, resmi bir şekilde olsa zaten ya biz aracımızı veriyoruz yada bildiğimiz araçları kiralıyoruz onun şartları belli zaten..." dedi. 

GÜNCELLEME : 20:13


VEFAT EDENLER : 

Coşkun Coşkun, Mehmet Tosun, Altay Bahatır Utar, Melike Velioğlu , Hasan Gülbahar, Celal Coşkun,  isimleri belli olanlar.

GÜNCELLEME : 20:30 

Kazada 11 Kişinin vefat ettiği, 33 kişinin de yaralandığı açıklandı. 

GÜNCELLEME : 21:16 

Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN : '' Ambulans 3 dakika içerisinde olay yerine ulaştı ancak ekipler olay yerine ulaşana kadar yaralılardan çoğu hayatını kaybetmışti. Arkadan gelen 2. araç ambulans görevlisine hızla çarpmış ve oda şuanda ağır yaralı durumda.Hasta yakınlarının her türlü ihtiyaçları karşılıyoruz.122 No'lu telefondan her türlü bilgiyi alabilirler. ''

KAZA NASIL OLDU?

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre kazanın nasıl meydana geldiği belli oldu. İddiaya göre Erciyes Dağı Tekir Yaylası’ndan inişe geçen Durmuş Ozan yönetimindeki 51 AR 105 plakalı midibüs, sürekli frene basıldığı için balataları ısındı. Balatalar ısı nedeniyle şişince fren sisteminin tutmadığı öne sürüldü. Sürücü Ozan, aracın frenlerinin bozulduğunu anlayınca Hacılar İlçesi Mezarlık mevkisindeki evin duvarının yanı başındaki elektrik direğine çarparak durdurdu. İçinde 35 yolcu bulunan, direğe çarparak duran minibüsten yaralı olarak kurtulan öğrencilere ve sağlık görevlilerini getiren ambulansın sürücüsü İbrahim Soytaş’a da arkadan gelen yine Niğdeli öğrencileri taşıyan Adem Akpınar yönetimindeki 51 HV 762 plakalı minibüs çarptı. Katliam gibi kazada öğrencilerin bazılarının ezilerek öldüğü belirlendi.




Editör: TE Bilişim