Kayseri'de Erciyes Dağı'ndan dönerken geçirdikleri kazada hayatını kaybeden arkadaşlarını anmak için Niğde Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri yürüyüş düzenledi.

Niğde Hükümet meydanında toplanan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Ethem Akyol ve yaklaşık bin öğrenci Bor caddesinde hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 11 kişinin adını okuyarak Derbent Mezarlığı mevkiine kadar yürüdü.

Derbent kavşağında bir süre bekleyen grupta bulunan Niğde Üniversitesi tiyatro topluluğundan bir grup öğrenci, hayatını kaybedenlerin adını okuyarak yoklama aldı, her biri adına hazırladıkları veda konuşmalarını seslendirdi.

Daha sonra yürüyüşe devam eden öğrenciler Derbent mezarlığı mevkiindeki boş bir alanda toplandı. Grup büyük bir halka oluşturdu. Hayatını kaybeden, Mehmet Tosun, Coşkun Coşkun, Alpay Bahadır Utar, Celal Coşkun, Melike Velioğlu, Çiğdem Gürbüzoğlu, Rabia Gürbüzoğlu, Tuğba Çanlı, Ebru Salmanoğlu, Ecenur Kılıç, Hüseyin Boran'ın isimleri okundu. İsmi okunan arkadaşları için temsilen yanyana yatan öğrenciler saygı duruşu süresince yerde kaldı. Ardından kalktıkları yere karanfil bıraktı.

Saygı duruşunun hayatını kaybeden öğrencilerinin ardından Kura-ı Kerim okunup dua edildi. Öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.



ÖLENLERİN 6'SI ÖĞRENCİ

Niğde Üniversitesi, Erciyes Dağ Yolu'nda meydana gelen katliam gibi kazada yaşamını yitiren Ebru Salmanoğlu'nun (21) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü, Ecenur Kılıç'ın Ulukışla Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otelcilik Bölümü, Çiğdem Gürbüzoğlu'nun Muhasebe ve Vergi Uygulaması Bölümü, Mehmet Tosun, Altay Bahadır Utar (19)ve Melike Velioğlu'nun da Çevre Temizliği ve Denetimi'nde öğrenim gördüklerini açıkladı. Hasan Gülbahar (25), Coşkun Coşkun (26), Celal Coşkun (35), Tuğba Çanlı (21), Mehmet Tosun'un ise öğrencilerin arkadaşları ve yakınları olduğu öğrenildi.


Erciyes Kayak Merkezi'nden dönen Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan Durmuş Ozan'ın kullandığı 51 AR 105 plakalı midibüs, Hacılar ilçesi Erenler Caddesi'nde, kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan bir evin duvarına çarparak, bahçesine girmiş, arkadan gelen Adem Akpınar'ın kullandığı 51 HU 762 plakalı minibüs de yaralılar ile onlara müdahale eden sağlık görevlileri ve vatandaşlara çarpmıştı. Kazada, 11 kişi ölmüş, 31 kişi yaralanmıştı.













Editör: TE Bilişim