Niğde Organize Sanayi Bölgesinde, bu gece 23:20 sıralarında organik tarım ilaçları üreten bir fabrika da yangın çıktı. 



Haber-Video Selim GÖKEL
Fotoğraf : Erdal GÜÇER


Niğde Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren  Pleryum Tarım ve Gıda San. ve Ticaret Ltd. Şti.'ye ait organik tarım ilaçları üreten fabrikadaki yangına Niğde Belediyesi, Bor Belediyesi, Altunhisar, Bor Şeker Fabrikaları, Niğde Özel İdare'ye ait su tankerleri müdahale etti. 


Edindiğimiz bilgiye göre, Fabrikada sadece bir bekçinin bulunduğu, yangının fabrikanın sadece bir bölümünde çıktığı, daha sonra tamamına yayıldığı belirtildi. Yangında can kaybı ve yaralanan olmaz iken  onlarca itfaiye yangını söndürmekte güçlük çekti. Yangının çevredeki fabrikalara sıçramaması için çevredeki fabrikaların etrafı dozerlerle sıyrıldı ve suluma işlemi yapıldı. Niğde yönüne esen rüzgar nedeni ile şehirde kötü bir koku meydana geldi, kokunun yanan kükürtten kaynaklandığı ancak zehirli bir etkisinin olmadığı öğrenildi.


Uzun süre devam eden yangın fabrikanın işletme bölümü hariç hemen hemen tamımının yanmasına neden oldu. 

Bazı fabrika çalışanları, yangın daha küçük boyutta iken Niğde'den küçük iki itfaiye geldiğini, ancak yanlış yerlerden müdahale ettiklerini, köpük de sıkılmadığını iddia etti. 



Yangından sonra hemen sonra polis ekipleri patlamalara karşı çevrede önlem aldı, vatandaşları  yangın mahalline yaklaştırmadı. Niğde Vali Yardımcıları Hanlar İden, Abdullah Uçgun,  Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde OSB Müdürü Mustafa Altunbaş, Nitso başkanı Şevket Katırcıoğlu, İl Özel İdare Müdürü Ali Nebol, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,  İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin olay yerinde inceleme yaptı. 


Sigortalı olan, yaklaşık 30 Milyon liralık bir zararın tahmin edildiği fabrikanın sahipleri ve çalışanları fabrikanın yanışını gözleri yaşlı olarak izlediler. 


Saat 23:20'de başlayan yangın, fabrikanın işletme bölümü hariç her yere sıçradı ve 01:20'ye kadar henüz söndürülememişti. 

Güncelleme; Yangının 02;20 civarında kontrol altına alındığı, yangın sebebinin ise elektrik kontağından olabileceği belirtildi. 


Video ve Fotoğraflar izinsiz alınamaz


Editör: TE Bilişim