Niğde merkezli 4 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)' yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY örgütünün il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik "örgüt yöneticiliği yapmak, örgüte üye olmak, finansal destek sağlamak, nitelikli dolandırıcılık, yağma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması ve örgüt propagandasını yapmak" iddiaları üzerine Niğde merkezli Ankara, Sivas ve Kayseri'de bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Niğde’de M.Y., H.Ş., M.A.Ş., F.K., Y.Ö., İ.E., M.E. ve M.U., Ankara’da M.A. ve F.A., Kayseri’de ise M.S. gözaltına alındı.

Haklarında yakalama kararı bulunan A.Ş. Sivas'taki "İl imamı" diye tabir edilen M.G. ile avukatlar A.E., M.S.Ö., S.C. ve O.E. Niğde'deki adreslerinde bulunamadı. M.Ö. ve A.E.'nin ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

İddiaya göre, örgüt yöneticiliği yapmak, örgüte üye olmak, finansal destek sağlamak, nitelikli dolandırıcılık, yağma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması ve örgüt propagandasını yapmak suçlarıyla ilgili düzenlenen 1. Dalga Operasyonunda, 80 yaşında T.Ç. isimli bir kişiyi ölü olarak gösterilip 2 milyon 500 bin lira değerindeki 32 dekar 623 metrekare arsasının kandırma ve hile yoluyla elinden alınarak Sedef Anonim Şirketine devredildiği ileri sürüldü. İşlemi gerçekleştiren FETÖ/PDY örgütüne ait kişilerin Niğde'de faaliyet gösteren Sedef Anonim Şirketi mensupları olmaları ve Kaynak Holding bağlantısının aynı yere Ankara'da yapılan operasyonda elde edilen bilgilerden teyit edildiği ve öte yandan örgüt mensuplarınca müştekiden elde edilen taşınmazların muvazalı satış yöntemiyle yine örgüt mensuplarına aktarıldığı tapu kaynaklarından tespit edildiği iddia edildi. Operasyonda, çok sayıda döküman, çek, senet, bilgisayar kasası ile 2 adet tabanca ve 200 adet fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahısların Niğde Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünde ifadelerinin devam ettiği öğrenildi.


Kaynak:İHA
Editör: TE Bilişim