Niğde Emniyet Müdürlüğünce öğrencilerin ve çocukların suçtan korunması, haklarının güvence altına alınması amacıyla bir takım tedbir alındığını açıkladı.


Niğde Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada;  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın suçtan korunması, haklarının güvence altına alınması amacıyla aşağıda belirtilen tedbirler alınmıştır"denildi.



Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan tedbirler olarak; Niğde il sınırları içerisinde bulunan ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulların çevresinde, bahçesinde ve okul dış kapısı önünde okul öğrencisi olmayan, okulla ilişiği bulunmayan ve öğrenci velisi olmayan şahıslar bulunmayacaktır. Yine mazereti olmaksızın ders saati dışında öğrenci ve şahısların okul çevresinde bulunmasına izin verilmeyecektir.


Düğün konvoylarının önünü kesen, trafik ışıklarında bekleyen arabaların camlarını silen, sokakta mendil, çiçek, su vb. eşyaları satmaya çalışan çocukların velileri hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak ve öncelikle kanuni yakınlarına teslim edilecektir. Fiilin devam etmesi halinde bu çocuklar Sosyal Hizmet Mevzuatının öngördüğü prosedür tamamlanıp koruma altına alınacaklardır.


Ayrıca çocukların zarar görmemeleri için çakmak gazının hangi amaç için olursa olsun iş yeri ve sokakta çocuklara dolumu ve satışı yasaklanmış olup uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır"denildi.




Editör: TE Bilişim