Niğde Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama da sosyal medya iletişim bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yapan kişilere itibar edilmemesi istendi.

 

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “ Son günlerde İl Emniyet Müdürlüğümüze gelen müracaatlarda şahıslara ait sosyal paylaşım sitelerinde bulunan kişisel iletişim bilgilerinin (Facebook, Msn, Yahoo vs.) usulsüz olarak temin edilerek dolandırıcılık suçunun işlendiği tespit edilmiştir.

 

Bu nedenle vatandaşlarımızın sanal ortamda kendilerini polis, asker, savcı gibi kamu görevlisi olarak tanıtarak mağdurlar üzerinde psikolojik baskı kuran, banka şubelerine veya ATM cihazlarına yönlendirerek hesaplarına veya cep telefonlarına para yüklemesini isteyen şahıslara kesinlikle itibar etmemeleri ve kişisel iletişim bilgilerini tanımadığı kişilerle paylaşmamaları gerekmektedir.

 

Sanal ortamda vatandaşlarımıza ait kişisel iletişim bilgilerine ulaşan  internet korsanlarının kullanıcıya ait arkadaş listesini kendilerine hedef seçtikleri ve bu listede ekli olan insanlardan taleplerde bulundukları bilinmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın kendisine gelen talep ve istekleri birebir karşı tarafla görüşüp, teyit etmeleri gerekmektedir. Kullanıcı parolasının çalındığından şüphelenen kullanıcıların ise kendilerine gelen yardım isteklerine cevap vermemeleri, en yakın polis birimi veya Alo 155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermeleri gerekmektedir.”denildi.


Editör: TE Bilişim