Geçtiğimiz gün Samsun'da korkunç bir cinayet işlendi. Samsun'da İlkadım ilçe hastanesinde görev yapan Opr. Dr. Aynur Dağdemir bıçaklanarak öldürüldü. Öldürülen Opr.Dr. Aynur Dağdemir'in 1966 Niğde doğumlu olduğu öğrenildi. 

 SAMSUN DA NİĞDE DOĞUMLU BİR DOKTOR BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bir hastanede eski koca dehşet saçtı. Opr. Dr. Aynur Dağdemir (49), yanında sekreter olarak çalışan Şeyda A.'nın eski eşi Yusuf D. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Opr. Dr. Dağdemir'in, katiliyle bir gün önce göz göze geldiği ortaya çıktı. Cinayetten kısa bir süre önce Doktor Aynur Dağdemir'in sekreteri Şeyda A.'ya "Dün eski kocanla göz göze geldik" dediği öğrenildi.

6 AY YAKLAŞMAMA KARARI

Samsun'da şiddetli geçimsizlik yüzünden bir yıl önce eşinden boşanan Şeyda A., tehditler üzerine koruma talebinde bulundu. Samsun Aile Mahkemesi, Yusuf D. hakkında Şeyda A.'ya 6 ay yaklaşmaması yönünde karar verdi. Mahkemenin bu kararına rağmen Yusuf D., konuşmak için eski eşinin çalıştığı Ulugazi Mahallesi'ndeki özel bir hastanenin kadın hastalıkları polikliniğine gitti.

DOKTORU BIÇAKLAYIP, 5. KATTAN ATLADI
Eski eşini elindeki bıçakla gören Şeyda A., bağırarak, muayene odasına kaçtı ve kapıyı kilitledi. Bu sırada öfkeli adam, karşısına çıkan Opr. Dr. Aynur Aynur Dağdemir'i bıçakladı ve hastanenin 5. katına çıkarak, kendini boşluğa bıraktı. Ağır yaralanan Doktor Demirtaş tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Beton zemine çakılan Yusuf D. ise kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yusuf D.'nin hayatı tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

POLİSE YAŞANANLARI ANLATTI

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Masası Dedektifleri tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde emniyete götürülen Şeyda A.'nın ifadesine başvuruldu. Şeyda A., "Eski eşimi elinde bıçakla görünce, diğer odaya kaçarak, kapıyı kilitledim. Bu sırada boğuşma sesleri duydum. Daha sonra doktor hanımın çığlıklarını duyunca, pencereyi açarak bağırdım ve yardım istedim. Sesler kesilince odanın kapısın açtım. Doktor hanımı yerde kanlar içerisinde gördüm" dediği öğrenildi.

OLAYDAN ÖNCE BİR KİŞİ BIÇAKLA YARALAMIŞ

Şeyda A.'nın polise ayrıca doktorun eski eşiyle dün gece göz göze geldiğini kendisine cinayetten kısa bir süre önce bunu anlattığını söyledi. Bu arada Yapılan araştırmada, Yusuf Demirbaş'ın bu olaydan kısa süre önce Kale Mahallesi'nde Ş.S.'yi bıçakla yaraladıktan sonra hastaneye gittiği öğrenildi.

"ŞAHIS YANINDA EKMEK BIÇAĞI TAŞIMIŞ"

Samsun Valisi İbrahim Şahin, kadın doktor Aynur Dağdemir'in öldüren zanlıyla ilgili, "Buraya gelmeden önce de bir vukuatı var, tam polis onu araştırırken gelip bu olumsuzluğu işliyor. Doktor, tartışmayı ortadan kaldırmak adına araya giriyor. Şahıs da zaten yanında ekmek bıçağı taşımış. Özellikle çok hayati yerlere bıçak vuruyor, 3 önemli kesisi var" dedi.

DOĞUMUNU GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇOCUKLARDA CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir'in cenazesi Samsun'da toprağa verildi.
49 yaşında hayata veda eden doktor Dağdemir için evinde ve 16 yıl çalıştığı hastane önünde tören yapıldı. Meslektaşlarının katıldığı törende, doktorun eşi profesör Ayhan Dağdemir ile ikiz kızları güçlükle ayakta durdu.

Törene, Aynur Dağdemir'in dünyaya getirdiği çocuklar da aileleriyle katıldı. Törende konuşan hastane başhekimi Yunus Amasyalı, Dağdemir'in fedakar bir doktor olduğunu söyledi. Komşuları da, Dağdemir'in tabutuna çiçek koydu.

Opr.Dr. Aynur Dağdemir'in cenaze törenine doğumunu gerçekleştirdiği çocuklar ve annelerinin de cenaze törenine katıldığı görüldü. 



Editör: TE Bilişim