Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 1 polis memuru ile 1 astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren terör örgütü IŞİD üyesi Alman vatandaşı Benyamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri'nin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu, 11 sanığın yargılandığı dava 11 Mayıs’a ertelendi. 

Davanın 6’ncı duruşması Niğde Adliyesi’nde gerçekleştirildi. Şehit ailelerinin katılmadığı davada tutuklu sanıklar ilk defa aynı salonda toplandı. Mahkeme Başkanı Onur Yerdelen, tutuklu sanıklara 'bir diyeceğiniz var mı?' diye sordu. Tutuklu sanıklardan 3’ü cevap vermedi. Diğer tutuklu sanık Fuad Mövsümov ise 'bir diyeceğim yok' dedi.

Eksik evrak nedeniyle mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, duruşmanın da 11 Mayıs 2016 gününe ertelenmesine karar verdi.

Dava sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan kamyon şoförü Turan Yaşar'ın ailesinin avukatı Ali Çil, “Duruşmada eksik olan hususların tamamı tamamlanmadı. İki kişinin kesin raporu gelmedi. İki kişinin de talimat ifadesinin sonuçları gelmedi onları beklemek zorundayız. Önümüzdeki duruşmaya kadar inşallah gelir” dedi.


Editör: TE Bilişim