Niğde’nin Ulukışla ilçesinde yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine ateş ederek 1 polis memuru ile 1 astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü üyesi Alman vatandaşı Benyamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri’nin de aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu, 2’si firari 11 sanığın yargılanmasına yarın devam edilecek.

Ankara Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve ’Anayasayı ihlal, 6136 sayılı yasaya muhalefet, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme, yakalanmamak amacıyla kasten öldürme, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs, nitelikli yağma’ suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu Benyamin Xu, Çendrim Ramadani, Muhammed Zakiri ile Azeri Fuad Mövsümöv, Niğde Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma saat 09.00’da başlayacak.

17 Haziran tarihinde görülen duruşmada Benyamin Xu, Çendrim Ramadani, Muhammed Zakiri ile Azeri Fuad Mövsümöv Davanın diğer sanıkları olan ve Reyhanlı’da 52 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili de haklarında yakalama kararı bulunan Heysem Topalca ile İsmayılov Qosqar’ın da yargılandığı duruşmaya örgüte yardım etmekten suçlanan tutuksuz Türk uyruklu M.A., K.Ö., H.Y., K.Y. ve A.Y. de gelmedi. Taksi şoförü K.Ö., H.Y., M.Ö. ve Fuad Mövsümöv SEGBİS ile duruşmaya bağlanarak savunma yapmıştı.

Duruşma 2 kez ertelenmiş yarınki duruşmayla sanıklar 3. duruşmaya çıkmış olacak.

Editör: TE Bilişim