Tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de Ülkü Ocaklarının organizesi ile yapılan Şehide Saygı, Teröre Lanet yürüyüşü binlerce kişinin katılımı ile yapıldı.  Yürüyüş sonrasında bir grup ülkü ocaklı genç HDP Binasına yaklaşmak istedi ve olaylar çıktı.

VİDEO GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDA

Haber - Video : Selim GÖKEL  

Dün Hakkari Dağlıca ve Bugün Iğdır’da meydana gelen terör olaylarını lanetlemek için Niğde’de binlerce kişinin katılımı ile saat: 19;00'da yürüyüş yapıldı.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Polis ekipleri,  PKK ile ilişkilendirilen HDP binası önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. 

Yürüyüşe MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, Niğde İl Başkanı Ali Güngör, Merkez İlçe Başkanı  Yunus Yıldız, MHP Bor İlçe Başkanı Ahmet Ermiş, Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Haydar Hakan Şentürk, Bor Ülkü Ocakları Nazmi Konuş ve  partili partisiz binlerce kişi katıldı. CHP ve BBP Genel Merkezleri partililerin bütün yurtta terör ile ilişkili yürüyüş ve toplantılarına katılmama kararı almışlardı. 

Niğde Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık önce  hep birlikte İstiklal Marşımızı okudu. Daha sonra  Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Haydar Hakan Şentürk  bir konuşma yaptı. Şentürk konuşmasında hükümetin bugüne kadar  çözüm süreci adı altında verilen tavizleri  sert bir dille eleştirdi.  Daha sonra dualar yapıldı.

Niğde Cumhuriyet Meydanındaki konuşmaların ve duanın ardından kalabalık  Niğde Şehitliğine doğru yürüyüşe geçti.  Yürüyüşe  yeni katılımlar oldu ve binlerce kişi sloganlar atarak Niğde Şehitliğine yürüdü.

HDP BİNASINA TÜRK BAYRAĞI TAKMAK İSTEDİLER

Şehitlikte tekrar dualar edildi ve kalabalık aynı yoldan şehir merkezine doğru  geldi.  Şehir merkezinde bir grup ülkücü HDP binasını basmak istedi.  Onlarca polisin  HDP Binasına giden sokakları tuttuğu görülünce Polis barikatları aşılmak istendi. 

Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'un yönetiminde onlarca  polis kalabalığı HDP Binasına sokmamak için büyük çaba sarf etti.

MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram,  MHP İl Başkanı Ali Güngör ve Halkın Adamı olarak bilinen iş adamı  Servet Yüksel kalabalığı sakinleştirmekte büyük güçlük çektiler.  

POLİS HDP BİNASINA SALDIRILMAMASI İÇİN BÜYÜK ÇABA SARF ETTİ

Polis göz yaşartıcı bomba kullanarak kalabalığın yaklaşmasını önledi. Yeni çarşıda tekrar toplanan grup PKK aleynine ve HDP aleyhine slogan attı.

Gece  21; 00’a kadar  kalabalık hala HDP binasının yanındaki Yeni Çarşıda bulunuyor. Gece başka gruplar Niğde Caddelerinde ellerinde Türk Bayrakları ile slogan atarak gösterilerde bulunuyor. 

21;30 Kalabalığın büyük bölümü dağıldı kalan grub ise slogan atmaya devam ediyor.

Kalan gruba polis müdahale etti ve grup dağıldı... 

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde de vatandaşlar terörü kınayan yürüyüş yaptı. 

İŞTE O GÖRÜNTÜLERDEN BİR SADECE BİR KISMI...
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 



http://www.borhaber.net/asayis/nigde-de-teror-yuruyusu-sonrasi-olaylar-h17829.html

Posted by Bor Haber on 8 Eylül 2015 Salı
Editör: TE Bilişim