iğde Şehir Merkezinde genizleri yakan ağır koku paniğe neden oldu. 

Haber: Selim GÖKEL
Fotoğraf: Ferhat AĞAOĞLU



Edinilen bilgiye göre; Niğde şehir merkezinde doğalgaz kokusu olduğu iddia edilen kokuyu hisseden vatandaşlar  sokağa çıktı. Niğde merkez Selçuk Mahallesi, Aşağı Kayabaşı ve  Esenbey Mahallelerinde yoğun hissedilen kokunun nedeni henüz bilinmiyor.

 112 Acil Hattını arayan yüzlerce vatandaş telefon yoğunluğundan 112'ye ulaşamadı. Genizleri yakan ağır bir kokunun nedeni bilinmezken, bir çok vatandaş sokaklara çıktı.  

112'ye ulaşamayan vatandaşlar Borhaber.net sitemize ulaştı ve yetkililerden kokunun nedenin açıklamasını istediler. 

Güncelleme; 03;10

Henüz kesin bilgi edinilmese de vatandaşlardan sitemize yapılan iletilere göre  göre Niğde OSB ve  Niğde Devlet Hastanesi civarı Eczanelerin olduğu bölge de gaz kaçağı olduğu iddia edildi. 

Güncelleme: 03:15


En güçlü ihtimal olarak da Akkaya Barajının Çevre kirliliğinden oluşan metan gazının Niğde üzerine gelmesi olarak belirtiliyor... Borluların bu kokuya alışkın olduğu, kanıksadığı, ancak  Niğdelilerin zaman zaman rüzgarın ters esmesi ile bu ağır kokuyla yeni tanıştıkları belirtiliyor. Yektililerin kulakları çınlatılıyor. 

Güncelleme; 03:18

Selçuk Mahallesinde yoğun doğalgaz ekibi dolaşıyormuş...

Güncelleme; 03:19

Bor'da sahur vakti:)


Güncelleme; 03:21

Polis, İtfaiye, AFAD, ve doğalgaz ekipler kenti saran kokuyu ararken Niğde Çevre yolundaki Kızılca deresinin bitiminde toplanan sudan geldiği tespit edildi.


Bölgeye giden doğalgaz ekipleri yaptığı ölçümlerde yüksek derecede metan gazı tespit ederken Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel ve Çevre Şehircilik Müdürü Ahmet Akaycan inceleme yaptılar. Çevre müdürlüğü ekipleri dereden numune alırken, kokunun derede fokurdamalardan dolayı yükseldiği bildirildi.






 
Editör: TE Bilişim