Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ve Niğde Polis Meslek Yüksekokulu’nda görevli personele uzun namlulu silah atış eğitimi verildi. 


Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt’un talimatları doğrultusunda 380 personel, AK - 47 Kalaşnikof Tüfek ile MP-5 Makinalı Tabancalarını daha iyi tanımaları için Kayseri Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Atış Eğitimcisi tarafından 9 gün boyunca eğitime tabu tutuldu.

Niğde Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) gerçekleşen eğitimlerde Atış Eğitimcisi tarafından personele atış kabiliyetlerinin geliştirmeleri, silah kullanmak zorunda kaldığı olaylarda suçlulara en az zarar vermek suretiyle etkisiz hale getirmeleri, ani gelişen olaylar karşısında mukayese, karar verme yeteneklerinin ve reflekslerinin geliştirmeleri, silah kullanmadaki beceri ve hızının arttırmaları amacına yönelik eğitim verildi.

MUHTARLARA DA ATIŞ EĞİTİMİ VERİLDİ

Diğer yandan, Niğde Emniyet Müdürlüğünde görevli Atış Eğitimcisi personel  Niğde'de görev yapan Muhtarlara silah atışı ve silah kullanımı hakkında geçtiğimiz hafta  eğitim verdi. 

Niğde'de görev yapan muhtarların katıldığı eğitimden dolayı muhtarlar Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve atış eğitimcilerine teşekkürlerini iletti. 


Editör: TE Bilişim