Niğde İl Emniyet Müdürlüğü kredi kartı ile tefecilik yaptıkları iddiası ile 22 şüpheli Adliye’ ye sevk edildi.
 
Geçtiğimiz hafta içerisinde suç örgütlerinin tespiti ve deşifresine yönelik olarak Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Niğde, İstanbul, Adana, Siirt ve Aksaray İllerinde eş zamanlı operasyon yapılmıştı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 5 İl’de başlatılan eş zamanlı operasyonda 51 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada; gerçekleştirilen operasyonda suç işlemek amacıyla örgüt kurma, banka veya kredi kartlarını kötüye kullanmak suretiyle tefecilik yapmak ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından haklarında soruşturma başlatılan ve söz konusu suçlara karıştıkları tespit edilen 51 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerle ilgili olarak başlatılan soruşturma neticesinde gözaltına alınan 51 kişiden 29’u serbest bırakılırken 2’si kadın 22 kişi adliyeye çıkarıldı.

Şüphelilerin adliyeye çıkarılması esnasında şüpheli yakınlarının da adliye önünde toplanmaları ve içeriye girmek istemeleri kısa süreli gerginliğe sebep olurken basın mensuplarına da sözlü sataşmada bulundular.

Savcılık Soruşturmasının ardından 15 kişi Tutuklandı

Yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 22 kişiden H. A, A. A, M. K, İ. Ç, Ş. D, F. O, E. F, H. A, Y. T, A. G, S. D, M. E, O. K ve Y. D ile N. G. adlı kadın tutuklandı, 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, banka veya kredi kartlarını kötüye kullanma suretiyle tefecilik yapma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamalarıyla gözaltına alınan 51 kişiden 29'u dün emniyetteki sorgunun ardından serbest bırakılmış, aralarında emekli emniyet müdür yardımcısının kızının da bulunduğu 22 kişi adliyeye sevk edilmişti.











Editör: TE Bilişim