Niğde Valiliği tarafından  oluşturulan İnternet Kafe Denetim Komisyonu, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte internet kafelere yönelik kontrol ve denetimlerine hız verdi.

 

Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklama da ; Niğde Valisi Sayın Necmeddin KILIÇ’ın emirleri doğrultusunda, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim TÜRKOĞLU başkanlığında yapılan İnternet Kafe Denetim Komisyonu Üyelerini Bilgilendirme Toplantısında denetimde dikkat edilecek hususlarla ilgili bir yol haritası çizilerek denetimlerin il genelinde, daha etkin biçimde ve sık aralıklarla tekrarlanması kararlaştırıldı.

 

            “İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkındaki Yönetmelik” doğrultusunda yapılan denetimlerde, internet kafe işletmelerinin öncelikli olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi internetin zararları etkilerine karşı korumakla ilgili yasal yükümlülükleri yerine getirip getirmedikleri kontrol edilmektedir. Bu bağlamda, gündüz 12 yaşından küçük çocukların, saat 20.00’den sonra ise 15 yaşından küçüklerin yanlarında veli veya vasileri olmadan internet kafelere kesinlikle alınmaması konusunda işletmeciler uyarılmaktadır. Ayrıca komisyon tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, internet kafelerin ruhsatları, açılış kapanış saatleri, izin belgeleri, filtre yazılım programları, sabit IP kullanımı, IP log kayıtları, tütün ve tütün mamulleri kullanımı ve güvenlik kamera kayıtları gibi konular incelenmektedir.

 

            2013 yılı Eylül ayı içerisinde Niğde Belediyesi sınırları içerisindeki tüm internet kafe işletmeleri denetlenmiş olup çalışmalar belde ve köylerde de devam etmektedir. Oluşturulan komisyonla, internet kafe denetimlerinin artarak ve düzenli olarak devam edeceği, “İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkındaki Yönetmelik” çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve iş yerinde uyulması gereken kurallara uymayan işletmelere faaliyetten men ve idari para cezaları uygulanabileceği hususunun işletmeciler tarafından göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Söz konusu komisyonun denetim ve kontrol faaliyetleriyle, işletmecilerin, vatandaşlarımıza sağladıkları toplu internet kullanımı hizmetinin sosyal sorumluluk boyutuyla bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır.”denildi.


 

Editör: TE Bilişim