Niğde Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz hafta Niğde’de meydana gelen bir çok hırsızlık olaylarını aydınlatırken,  geçtiğimiz hafta meydana gelen çeşitli hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarında 1’i bayan 9 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi.



Niğde Emniyet Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklama da ; İl Merkezimizde meydana gelen mala karşı suçlarla ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Oto Hırsızlık ve Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliklerince yapılan çalışmalar neticesinde;

1. Olay; 21.04.2013 günü Niğde Kalesinde meydana Yankesicilik Suretiyle Hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen bir şahıs yakalanarak hakkında şüpheli sıfatı ile işlem yapılmış olup, şüpheli şahıs yapılan işlemlerden sonra adli mercilere sevk edilmiştir. 

2. Olay; 03.05.2013 günü il merkezimizde faaliyet gösteren üç ayrı alış veriş merkezinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen beş şüpheli şahıs çalmış oldukları malzemeler ile birlikte yakalanarak adi mercilere sevk edilmiştir.

3. Olay; 10.05.2013 günü Selçuk Mahallesinde faaliyet gösteren Petrol İstasyonunda meydana gelen dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen üç şüpheli şahıs yapılan çalışmalar neticesinde Kayseri ilinde yakalanmaları sağlanmıştır.

4. Olay; 10.05.2013 günü Aşağı Kayabaşı Mahallesindeki bir iş yerinde meydana gelen ve müştekiyi 2.250 TL dolandırdığı tespit edilen bir bayan şahıs yakalanarak hakkında şüpheli sıfatı işlem yapılmıştır.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri için, şüpheli şahıslar ve olaylarla karşılaştıklarında ivedi olarak 155 Polis İmdat Hattına ihbarda bulunmaları ciddi önem arz etmektedir. Ayrıca meydana gelebilecek her türlü dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının önlenmesi için, vatanlarımız iş yerlerinin ve ikametlerinin fiziki güvenlik şartlarını artırmaları gerekmektedir. 155 Polis İhbar Hattı ücretsiz olup, ihbarlarda bulunan kişinin kimliği gizli tutulmakta ve hayati önem taşıyan ihbarlar görevli ekipler tarafından en hızlı bir şekilde değerlendirilmektedir. “denildi.


 

Editör: TE Bilişim