Niğde'de FETO/PDY Operasyonlarında son durum

Haber; Burcu ÇOPUR - özel

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada; Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalar sonucunda Niğde genelinde 26 Temmuz 2016 tarihi itibariyle; toplam 531 personel görevden uzaklaştırılmış ve toplam 67 personel tutuklandığı bildirdi.
 
Ayrıca ilimiz merkezinde; 5 özel okul, 5 sendika il temsilciliği, 1 dernek olmak üzere toplam 11 kurum kapatılarak Hazineye devredilmiştir. Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir” denildi
 
FETO YURDUNDAN EŞYA ÇIKARAN MÜDÜR GÖZALTINA ALINDI

Borhaber.net’in edindiği bilgiye göre; Geçtiğimiz gün  Fatih Mahallesi İstasyon civarında bulunan FETO/PDY Örgütüne ait olduğu için Milli Eğitim Müdürlüğünce mühürlenen Hedef Öğrenci Yurdundan eşya taşındığını gören vatandaşlar  polise ihbar etti. Olay yerine gelen Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bodrum katında mühürsüz olan bir kapıdan eşya çıkarıldığını görerek müdahale etti. Eşyaları dışarı  çıkaran kişinin Yurt Müdürü H.İ. olduğu öğrenildi. Bor Emniyet Müdürlüğüne götürülen H.İ. Savcılık tarafından göz altına alındı.
 
SUNGURBEY EĞİTİM KURUMUNDA BİLGİSAYARDA PROGRAM SİLEN İŞÇİ GÖZALTINDA
 
Diğer yandan, buna benzer bir durum da Sungurbey Eğitim Kurumlarında meydana geldi. Okulun Milli Emlak Müdürlüğüne devri yapıldıktan sonra okulda demirbaş sayımı ve düzenleme yapmak için gelen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bu işlem sırasında idare odasında  bulunan S.B (40) isimli bir işçinin bilgisayar ile uğraştığını fark etti.  İşçinin durumundan şüphelenen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri işçinin ne yaptığını sorduklarında “İşe yaramaz programları siliyordum” yanıtı aldılar. İşçinin yaptığı işleme müdahale eden Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri bilgisayarların hard diskini incelemek üzere el koydular. İşçi  S.B. (40)  sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Her iki olay ile ilgili soruşturma sürüyor.
 
SOSYAL MEDYA YİNE VATANDAŞLAR TARAFINDAN TAKİPTE... 
 
Yine edindiğimiz bilgiye göre, OHAL’ı ciddiye almayan veya unutan   Niğde, Bor, Çiftlik, Ulukışla ve Çamardı’da sosyal medyadan darbe aleyhine ve devlet büyükleri aleyhine hakaret ve aşağılayıcı paylaşımlarda bulunan yaklaşık 20 kişi hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. Bu kişilerin büyük çoğunluğunu da vatandaşların ihbar ettiği öğrenildi.


Kopyala yapıştır yapmayalım!
Editör: TE Bilişim