Niğde  Valisi Ertan Peynircioğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında FETÖ/PDY üyelerinin taşınmaz devrini önlemek amacıyla bin 112 kişi hakkında önlem alındığını, 1988 taşınmazın devrinin engellendiğini söyledi.

Vali Ertan Peynircioğlu, darbe girişimi sonrası FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında yürütülen çalışmaların Niğde'de kararlılıkla sürdürüldüğü belirtti. Bu kapsamda Tapu ve Kadastro verilerine göre Maliye Hazinesine devri gerçekleştiren taşınmazların yaklaşık değerinin 32 milyon 555 Bin TL olduğunu söyleyen Peynircioğlu şöyle konuştu: 

"Niğde'de OHAL kapsamında taşınmaz devrini önlemek amacıyla bin 112 kişi için önlem alınmış olup; ayrıca Maliye Hazinesine 37 taşınmazın, Vakıflar Genel Müdürlüğüne 1 taşınmazın devri gerçekleşmiştir. Mahkemelerce İhtiyati tedbir konularak 1988 taşınmazın devri engellenmiş ve Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünce de 412 taşınmaz kısıtlanmıştır. Tapu ve Kadastro verilerine göre Maliye Hazinesine devri gerçekleştiren taşınmazın yaklaşık değeri ise 32 milyon 555 bin TL'dir. Ayrıca; Bor İlçesinde bulunan 1 adet tarım ve hayvancılık tesisinin mülkiyeti 343 adet büyükbaş hayvanla birlikte hazineye devredilmiştir. Konuyla ilgili olarak yetkili birimlerce gerekli yasal işlemlere devam edilmektedir."
Editör: TE Bilişim