Niğde'nen Aşağı Kayabaşı Mahallesi Ömürpen konutlarında ikamet eden, aralarında bebeği ile gelen kadınların da bulunduğu bir grup, Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) Niğde İl Müdürlüğü binasına kadar yürüdü.

Apartman yöneticisi Fikri Aslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, müteahhit firmanın konutların elektrik borcunu ödemediği için elektriklerinin kesildiğini söyledi.

Ellerinde 4 aydır faturalarını ödediklerine dair mahkeme kararı bulunduğunu ifade eden apartman sakinleri  şöyle konuştu:

"Dava açtık. Açtığımız davada mahkeme, kesintinin durdurulmasına karar verdi. Bu kararı MEDAŞ'a tebliğ ettik, yetkililer elektriği açmamak için elinden geleni yapacaklarını söyledi. Biz simdi vatandaş olarak soruyoruz, MEDAŞ mahkeme kararının üzerinde midir? Bir kurum nasıl mahkeme kararını tanımaz? O zaman PKK'dan, terör örgütünden ne farkı var? Üç gündür çoluk çocuk perişan, duş alamıyoruz."

Apartman sakinlerinden İsmail Akkuyu ise 6. katta oturan hamile ve engelli komşuları olduğunu, bu sorunun çözülmesini istedi.

Gruptaki bazı kişilerle emniyet ekipleri arasında tartışma yaşandı.
Editör: TE Bilişim