Niğde’de bir perdecide yarı zamanlı çalışan Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi İbrahim Korkan, iş yerinde 4 kişinin bıçaklı ve sopalı saldırısına uğradığını, kendisinin mağdur olmasına rağmen yaralanmadığı için 112 gün hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

İddiaya göre, Üniversite öğrencisi İbrahim Korkan Yeni Çarşıda bulunan perdeci dükkanında çalışırken tanımadığı kişiler tarafından bıçaklı ve sopalı saldırıya uğradı. İki tarafında birbirinden şikayetçi olduğu kavgada 4 kişinin saldırısına uğrayan Korkan'a 112 gün hapis cezası verildi.

Korkan olayı şu şekilde anlattı: "iş yerinin önünde çay içiyordum. Hiç tanımadığım birisi bana gelerek 'sen bana neden bakıyorsun' dedi. Bende arkadaş benim kimseye baktığım yok dedim. Biraz bağırdık birbirimize ve iş yerinde patronlarım geldi. Çocukları uzaklaştırdılar. Aradan bir iki dakika geçtikten sonra dört kişi birden geldiler. İlk gelen çocuk eline ekmek bıçağını almış, diğerleri de ellerine sopa almış bir anda saldırdılar. Olay böyle başladı hiç tanımadığım kişiler ellerinde sopa ve bıçakla saldırdılar'' dedi.

Saldırı sonrası 4 kişiden şikayetçi olan üniversite öğrencisi Korkan, mahkemede karşı tarafa hiçbir cezanın verilmediğini ve kendisinin saldırıya uğramasına rağmen 112 gün hapis cezası aldığını iddia etti.

"Mağdur benim ama hapis cezası aldım bu nasıl bir adalettir?" diyen Korkan, hakiminin kendisine, "sen yara almadın onlar yara aldı onun için sen suçlusun" dediğini iddia etti.

Korkan, "Görüntülerde de zaten belli boğazıma bıçak sallıyorlar, sopalarla falan vurmaya çalışıyorlar. Yani orada boğazıma bıçak gelmiş olsa adam beni orada öldürecek. Bana saldıranlar ceza almıyor ama ben 112 gün hapis cezası aldım" diye konuştu.

Hapse atılacağı için çok korktuğunu söyleyen Korkan: "Hapse atacaklardı ve 2 bin 200 TL yatırarak hapisten kurtuldum. Ben hiç tanımadığım etmediğim bir memleketteyim ve öğrenciyim burada, ama sokak ortasında saldırıya uğrayıp böyle bir ceza alıyorum. Nasıl bir adalettir anlayamadım'' diye konuştu.



Editör: TE Bilişim