Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı’nın huzur ve güven ortamında geçmesi için çeşitli önlemler alındı. 

Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmeleri için polisin sorumluluk bölgesinde ek tedbirler aldıklarını söyledi.

Kurt, özelikle kazaların yaşanmaması için otobanlarda sivil radar ekiplerinin hareketli bir şekilde belirli aralıklarla kontroller yapacağını ifade ederek: “ şehirlerarası yollarda trafik ekiplerinin sayılarını arttırdık. Bunlara ilave olarakta sivil ekiplerimizde görevlendirdik. Otoyollarda aynı zamanda asayiş uygulaması da yapacağız. Uzun yoldan gelen araçları kontrol noktasına alacağız. Dinlenmeleri konusunda kendilerini uyaracağız” dedi.

Alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve çarşılar gibi bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunacağı bölgelerde, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla yaya ve motorize ekip sayısı arttığını belirten Emniyet Müdürü Kurt, vatandaşları sahte para, sahte altın konularında uyardı.

Kurt, bayram süresince güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde toplumun desteğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapılacağını, polis ile halk ilişkilerine özen gösterileceğine dikkat çekerek bayram süresince alınacak tedbirleri şu şeklide sıraladı: “ Yolcu kapasitesinin artacağı göz önünde bulundurularak otobüs terminali, gar, hava ve deniz limanlarında denetimlere ağırlık verilecek ve toplu taşıma araçları ile duraklardaki kontroller artırılacak. Aranan kişilerin yakalanması ve vatandaşların huzurunu bozacak davranışların men edilmesi için umuma açık istirahat ve eğlence yerlerindeki denetimler sıklaştırılacak. Vatandaşların bayram nedeniyle ziyaret ve tatil amacıyla ikametlerinden uzun süre ayrı kalacakları ve birçok iş yerinin de kapalı olacağı düşünülerek evden ve iş yerinden hırsızlık olaylarının önlenmesi için ek tedbirler alınacak. Bayram öncesi ve süresince mezarlık ziyaretlerinin artacağı değerlendirilerek gerekli güvenlik önlemleri alınacak. Halkın ihbar, istek ve şikayetlerinin değerlendirilmesinde ve takibinde gerekli hassasiyet gösterilecek. Çocuk kayıpları ile ilgili müracaatlarda gerekli işlemler ivedilikle yerine getirilecek” diye konuştu.

Kurt, ayrıca Niğde halkının Ramazan Bayramı’nı kutladı.
Editör: TE Bilişim