Niğde Belediyesi’nin İtfaiyesi Yok mu? Haberimiz üzerine Niğde Belediyesi’nden sitemize yayınlanmak üzere bir açıklama gönderildi.

Niğde 
Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan imzalı yazılı açıklama da;
 
İlimiz Burhan Mahallesi Murat Zeren Caddesi Dikici Apartmanında 22.06.2014 günü 15;25’de meydana gelen çatı yangını Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü personelleri tarafından söndürülmüş olup, Bor İtfaiyesi araçları yangın söndürüldükten sonra olay yerine gelmiş ve sadece soğutma işleminde itfaiyemize yardımcı olmuştur.
 
Gazete haberinde söz konusu yangının Bor Belediyesi itfaiye araçları tarafından söndürüldüğü, Niğde Belediyesinin 5 katlı binalara yetişecek bir itfaiye aracının olmadığı belirtilerek kasten Belediyemiz hedef alınarak kamuoyunu kışkırtıcı, bir haber yapılmıştır. Yukarıda belirttiğimiz gibi Bor İtfaiye araçları söz konusu yangın Niğde İtfaiyesi tarafından söndürüldükten sonra sadece soğutma işleminde itfaiyemize yardımcı olmuştur. Niğde Belediyesinin bünyesinde şuan 33 metrelik yaklaşık 12 katlı binalara yetişebilecek itfaiye aracı bulunmaktadır. Olayın doğrusu bu şekilde olup böyle bir haber yapılması hepimizi üzmüştür. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
 
(Borhaber.net’in notu; Sözü edilen itfaiye yangına müdahale etmiş midir?  Niğde olsun, Bor İlçesi olsun itfaiye çalışanlarının büyük fedakarlık içinde görev yaptıklarını biliyor ve işlerine saygı duyuyoruz, amacımız itfaiye teşkilatını veya Belediye teşkilatını küçük düşürmek veya kışkırtmak  gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Ayrıca açıklama da sitemizden Gazete olarak bahsedilmektedir.  Biz 5187 Basın Kanununa tabi bir gazete değiliz, sadece internet haber portalıyız,  gazete kapsamına alınması için aşağıda linkleri olan meclis çalışmaları var,  okuyucularımızın bilgisine!…)  
 
 
Editör: TE Bilişim