Niğde Baro Başkanlığı  ülkemizde yaşanan çocuk tecavüzleri, bunu teşvik eden yayınları yazanlar ve  adliyede bayan avukatın etek boyu ile takıntılı eski Niğde Hakimini kınayan bir mesaj yayınladı.
 
Niğde Barosundan yapılan açıklamada; Çocuk istismarının olağanüstü arttığı bugünlerde; istismara uğramış minik bedenlerin hala bir kısmının toprağa dahi verilemediği; istismarının şüphelilerinin dahi bulunamadığı; şüphelilerin ifadelerin de iğrenç söylemlerin olduğu; bu konu ile ilgili hadsizliğinin diz boyu olduğu ülkemizde son 4 gündür Zümrüt Apartmanı adlı kitap ve kitap yazarı Abdullah Şevki isimli yazar bozuntusu gündeme oturmuştur. Kitabın bir sayfasını okumaya başladığımızda devamını okumanın imkansız olduğu ve açıkça çocuk pornografisinin olduğu görülecektir. Ülkemizin çocuğun cinsel istismarının arttığı bu günlerde böylesine hadsizce yazılan kitabı, yazarını, yayın evini ve yayınevi sahibini şiddetle kınıyoruz. 

NİĞDE BAROSU OLARAK ÇOCUK İSTİSMARI YAPANI , YAPMAYA TEŞEBBÜS EDENİ, BUNLARA ÇANAK TUTANI VE BUNLARI ÖVEN  HERKESİ ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUZ..

29/05/2019 tarihi itibarı ile yazar ve basımevi sahibinin adli kontrol şartı ile tahliye edildiğini basından öğrenmiş bulunmaktayız. Çocuğun cinsel istismarının açıkça anlatıldığı bu kitap yazarı ve basım evi sahibinin tahliye edilmesini de bir hukukçu olarak anlamakta güçlük çektiğimizi ifade etmek isteriz. 

Olay bu kadar vahim iken bu yazar bozuntusunun hakkında yasal işlem yapılmasına ilişkin sosyal medya üzerinden destek verildiğini de görmekteyiz. Toplumda herkesi empati yapmaya davet ediyoruz. Niğde Barosu olarak çocuk istismarı yapanı, yapmaya teşebbüs edeni, bunlara çanak tutanı ve bunları övenleri şiddet ve nefretle kınıyoruz denildi.

BARODAN  ETEK BOYU ÖLÇEN HAKİME TEPKİ

Diğer yandan Niğde Barosu bir konuda da kınama mesajı yayınladı. Niğde Barosundan yapılan açıklamada; Dün İstanbul Kartal İş Mahkemesinde  gerçekleşen ve basına da yansıyan  bir hakimin kürsünün ciddiyetinden haberi olmayan, cübbesinin ağırlığından haberi olmayan, kaba ve cinsiyetçi tavırlarla meslektaşımıza ve mesleğimize hakarette bulunan eski Niğde Hakimi Mehmet Yoylu’yu şiddetle ve utanç ile kınıyoruz!

Kaba, cinsiyetçi, maksadını aşan tavırları nedeniyle mahkemenin ve kürsünün saygınlığına gölge düşüren Hakim Mehmet Yoylu’nun disiplin açısından gereğinin yapılması için Hakimler Savcılar Kurulu Başkanlığı’na başvurularak gerekli girişimler de bulunulmuş ve HSK tarafından geçici süre ile meslekten uzaklaştırma cezası verilmiştir.

İlgili hakimin 2011 yılında Balıkesir Sulh Hukuk Mahkemesinde görevliyken 65 yaşında bir meslektaşımıza tokat atmak sureti ile fiili saldırıda bulunmuştur. O dönemde yapmış olduğu eylemlerden dolayı HSK ’ya Türkiye Barolar Birliği vasıtası ile şikayette bulunulmuştur. Ancak caydırıcı bir sonuç alınamamıştır. Bu ve benzer eylemlerin yapıldığı zaman da cezasız kalması daha vahim olayların doğmasına neden olacağı ortaya çıkmıştır. Konunun Adalet Bakanlığı ve HSK nezdinde de takipçisi olacağız” denildi.
 
 
Editör: TE Bilişim