Niğde Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz gün Asayiş uygulaması yaptı. İki saatlik uygulamada 488 şahıs sorgulandı, 39 araç kontrol edildi, yapılan uygulama sonucunda 6 şahıs adli makamlara sevk edildi.


Konu ile ilgili Niğde Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; 21.10.2014 saat:22:00-00:00 ile 22.10.2014 saat:00:00-02:00 tarih ve saat aralıklarında il genelinde genel güvenliğin sağlanması, başkalarının hak ve hürriyetlerin koruması, yasak olan her türlü silah-patlayıcı madde veya eşyanın tespiti, asayişe müessir olayların önlenmesi, son günlerde meydana gelen terör olayları, uyuşturucu ve uyarıcı maddeler, mal varlığına karşı işlenen suçlar gibi olayların önlenmesine yönelik şehrin giriş çıkışlarında, ilimizde bulunan gazinolar ve umuma açık yerlerinde Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde çok sayıdaki personelimizin katılımı ile uygulama yapılmıştır.


İl Merkezinde umuma açık işyerlerinde yapılan kimlik kontrolleri neticesinde 488 şahıs sorgulanarak, çeşitli suçlardan arama kayıtları bulunan 6 şahıs adli makamlara sevk edilmiştir. Ayrıca uygulama esnasında 39 araç kontrol edilmiş, araçlar ve sürücüler üzerinde trafik yönünden kontroller yapılarak evrakları incelenmiş ve sürücülerimize sıklıkla yapılan trafik hatalarına ilişkin uyarılarda bulunulmuştur. Trafik kurallarına uymayan sürücülere de gerekli cezai işlemler uygulanmıştır.


Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanması ve ilimizdeki huzurun devamı için yapılan bu uygulamalar rutin olarak devam edecektir” dedi.



Editör: TE Bilişim