Niğde Merkezde 33 noktada 118 tane MOBESE kamerası ile 24 saat gözetlenecek. Bunlardan 17’sinin hareketli, 98’inin ise sabit kamera olacak. 


Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, MOBESE kameralarıyla birlikte şehir güvenliğinin daha iyi bir seviyeye çıkacağını ifade eden etti.

Kurt: “ yüz, görüntü yakınlaştırma uzaklaştırma, plaka tarama sistemli ful HD’li olan yeni mobese kameralarımız olayların aydınlatılmasında ve faillerin tespitinde çok önemlidir.


Şehrin güvenilirliğini artıracak. Mobeselerle birlikte suç işleyen bir kişinin polisten kaçma şansı kalmayacak. Örneğin, oto hırsızlığı bazen saatler önce sonra fark ediliyor. Hırsız o zaman kaçıp gidecek ama nereye kaçarsa kaçsın mobesenin yardımıyla o hırsızı daha hızlı bir şekilde bulabileceğiz” dedi.


Kurt: “MOBESE Kameralarının bulunmadığı yerlerde meydana gelen bir hırsızlık olayını veya bir trafik kazasını suçluyu ispatlamada bazen zorluklar yaşanıyor. İspat edemiyorsunuz. Yani yeterince teknoloji yoksa bir olayı ispatlamamız zor oluyor. Kameralar olunca bir suçun ispatı daha kolay olacak. Hırsızlar veya dışarIdan gelen dolandırıcılar karşı tespitimiz daha kolay olacak. Suç işleyen insanlar kaçabileceği kaçan nokta koymayacağız. Niğde’nin giriş ve çıkışları ve önemli noktaları kontrol altına alacağız” dedi.

Caydırıcı bir niteliğe sahip MOBESE kameralarıyla birlikte suç oranlarının düşeceğini ifade eden Emniyet Müdürü Kurt, asayiş yönünden huzurlu bir kent olan Niğde’yi daha da huzurlu bir hale getireceğini kaydetti.

Niğde'de MOBESE'ye Yansıyan Kazalar TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim