Siirt'te 6 Askerimiz Şehit oldu... 11 Askerimiz yaralandı...

Aynı gün internet sitelerindeki haber ile ilgili manşet görüntüleri aşağıdadır... Bazı gazeteler ise konuya magazin haberlerinden bile daha küçük punto ile verdiler...


Derleme : Afşin TÖREN



Bu başlıklar 6 Askerimizin şehit edildiği günkü bazı internet siteleri MANŞET GÖRÜNTÜLERİDİR...



Milletvekili seçilip hapisten çıkmasına izin verilen BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, önce 5 şehit haberi üzerine (sonradan 6 oldu) İzmir'de böyle diyor du... Milletvekili seçilip halen meclise giremeyen MHP Milletvekili  Engin Alan ve CHP Milletvekili Mehmet Haberal bu şehit haberi üzerine ne demeç verir di diye merak ediyoruz.

* * * * * * * * * * *



Arınç klasiği, farklı birşey beklemek iyimserlik olur du... İstikrar devam ediyor.

* * * * * * * * * * * * * * *



Yok aslında birbirimizden farkımız, farkımız adımız....

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



Geçende meclis tatili bitsin terör konusu görüşeceğiz demişti...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *



Düğün, çalgı, kına gecesi, çocuk, kaynana, hayaller, duygular...Umutlar...YOK...


* * * * * * * * * * * * * * * * *



İsrail'den sonra Suriye aklına bir daha  geldi ve UYARDI...


* * * * * * * * * * * * * * * * **



Bu bakışlara daha ne kadar BAKACAĞIZ...

* * * * * * * * * * * * * * * * * *



Bu da hala hazm-edemiyenlerden... Yandaş Tv ve gazete izlemeyenlerden sanırım...
Bir toplantıda "Kahrolsun PKK" dediği için 6 şehidin verildiği gün darp edildi...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *




* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Siirt'in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 asker şehit olurken, 11 asker yaralandı. Çatışmada 3 PKK'lının da ölü olarak ele geçirildiği belirtildi. Bölgede çatışmaların yoğun olarak devam etiği bildirildi.


Siirt'in Pervari İlçesi Belenoluk Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Karakoldaki askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışma sürüyor.

Teröristlerin takviye birliklerin gelişini önlemek için köy yoluna çok sayıda mayın tuzakladığı belirlendi.

ROKETATAR VE UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRDILAR

Saldırı akşam saatlerinde çeşitli noktalardan uzun namlulu silahlarla başladı. Önce roketatarla ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlerin ilk ateşinde 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

KÖYE KAÇTILAR

Karakolda bulunan askerlerin anında karşılık verip, yoğun ateş altına aldığı bir grup köy içine kaçtı. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için peşinden giden askerlerle PKK'lılar arasında köy içinde de çatışma yaşandı.

KÖY YOLUNA MAYINLI TUZAKLI

PKK'lıların jandarma karakoluna saldırdığı Belenoluk Köyü'ne karayoluyla takviye askerlerin gelmesine önlemek için köy yoluna çok sayıda mayınlı tuzaklar kurduğu tespit edildi. Güvenlik güçleri mayınları temizlemek için çalışmalara başladı.

ÖZEL EĞİTİMLİ KOMANDOLAR BÖLGEDE

Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar gönderildi.

2.3.20110924235342.jpgÇATIŞMAYA DESTEK VEREN HELİKOPTERLERE DE ATEŞ AÇILDI

Çıkan çatışmanın ardından bölgeye Skorsky helikopterleri ile destek güç yönlendirilirken, Kobra helikopterleri de teröristlerin bulunduğu bölgeye bomba yağdırdı.

Ancak teröristlerin gelen helikopterlere de ateş ettiği öğrenildi.

Bu nedenle helikopterlerin inişte güçlük yaşadığı bildirildi.

Kobra helikopterlerin de PKK'lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldığı ve bombaladığı bildirildi.

2.20110924235342.jpg3 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI

Çatışmada yaralanan 3 askerin ise helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne gönderildiği belirtildi.

DOKTORLARIN İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ

Saldırıda yaralanan askerler helikopterlerle Van ve Şırnak'taki hastanelere nakledildi.

Bölgedeki hastanelerde gelecek yaralılar için Siirt'te tüm resmi ve özel hastanelerdeki doktorlar görev başına çağırıldı. 

Hastanelerdeki bütün izinler iptal edildi ve doktorlar gelecek yaralılar için hazır bekletiliyor.

VALİLİK; 6 ŞEHİT, 11 YARALI

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisinin şehit düştüğü, yaralı sayısının 11 olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK üyesi bir grubun Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığına saldırı düzenlediği hatırlatıldı.

Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada şehit sayısının 6, yaralı sayısının 11 olduğu belirtilen açıklamada, bölgede operasyonların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Yaralıların tedavisinin sürdürüldüğü belirtildi. Operasyonda ilk belirlemelere göre 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Siirt Valiliğinin daha önceki açıklamasında 5 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 7 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirilmişti.

4 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Belenoluk köyü karakoluna yönelik saldırının ardından çıkan çatışmada 4 terörist öldürüldü.

SİİRT ABLUKA ALTINDA

Saldırının ardından Siirt'te helikopter hareketliliği devam ederken, şehir merkezinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Kritik noktalarda çelik yelekli polisler nöbet tutarken, polis araçları da şehir merkezinde devriye attı.

EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ TERÖRİST TUTUKLANDI

Siirt'te C.Y isimli bir terörist, eylem hazırlığındayken Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ekiplerin düzenlediği operasyonda sağ olarak yakalandı. İfadesinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan terörist, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DİYARBAKIR'DA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE SALDIRI

Siirt'ten gelen bu acı haberin ardından Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde de PKK'lı teröristler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı düzenledi.

Saldırıda 2 polis memuru yaralandı. PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sürüyor.

2 POLİS MEMURU YARALANDI

PKK'lılar bugün saat 21.25 sıralarında Hani İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne önce rokatar atıp, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Saldırıda ilk bilgilere göre 2 polis memuru hafif yaralandı. İlçedeki güvenlik güçlerinin teröristlere karşılık vermesiyle çatışma çıktı. 

ERDOĞAN'DAN YANLIŞ İMALI İLK AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Siirt'ten gelen 5 şehit haberini New York'ta aldı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'la görüşmesinin ardından konakladığı Peninsula Otel'de gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken "Tabii o görevini yapıyor, biz de bunun karşısında görevimizi yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Erdoğan'ın PKK'yı kastederek kullandığı "Tabii o görevini yapıyor" ifadesi ise tepki çekti.








Editör: TE Bilişim