Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde define aramak için girdikleri kuyuda metan gazından zehirlenen ve hayatını kaybeden  3 kişiden ikisinin cesedi uzun uğraşlar sonucunda kuyudan çıkarıldı ve bugün hayatını kaybedenlerden Niğdeli Mehmet Bolat’ın cenazesi toprağa verildi.


Olay nasıl oldu?; İsven Çakır, Abdullah Özcan ve Niğdeli olan Mehmet Bolat öğle saatlerinde iddialara göre Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde boş bir arazide bulunan boş bir kuyuya girdi.  Bir süre sonra içerideki metan gazından zehirlenen üç arkadaştan İsven Çakır, kuyudan çıkmayı başararak jandarma ekiplerine telefon ile bilgi verdi.  Çakır jandarma ekiplerine bilgi verdikten hemen sonra ise arkadaşlarını kurtarmak için yeniden kuyuya girdi.


Olay yerine gelen jandarma, AKUT, Nevşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve UMKE ekipleri kuyudaki üç kişiyi çıkartmak için yoğun çaba sarf etti. Kuyuya beline bağlanan halat yardımıyla giren bir itfaiye eri içerideki İsven Çakır'ı (30) kuyudan çıkarttıktan sonra metan gazından zehirlendi.

 

Kuyudan çıkarılan itfaiye eri ve İsven Çakır, 112 ekiplerince Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan İsven Çakır burada tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gazdan etkilenen itfaiye erinin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Nevşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve UMKE ekipleri metan gazı yoğunluğundan dolayı kuyuya giremedi. Olay yerine getirilen kepçe sayesinde sürdürülen çalışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. Çalışmalar sonrasında kuyuda bulunan Abdullah Özcan ve Mehmet Bolat'ın cansız bedenine sabah saat 04.30 civarında ulaşılabildi.

DEFİNECİLERDEN BİRİ NİĞDE’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Metan gazından zehirlenen 3 kişiden Mehmet Bolat’ın cenazesi, bugün Niğde’de kılınan ikindi namazının ardından toprağa verildi. 


Nevşehir’in merkez ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde dün define aramaya çıkan İsven Çakır (31), Abdullah Ercan (55) ve Mehmet Bolat (60) girdikleri kuyuda metan gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerden İsven Çakır ve Abdullah Ercan Kaymaklı beldesinde bugün öğle namazında toprağa verilirken, Niğdeli olan Mehmet Bolat ise ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazede Mehmet Bolat’ın çocukları gözyaşlarına hakim olamadı.

 

DİĞER İKİ KİŞİ KAYMAKLIDA TOPRAĞA VERİLDİ

 

Hayatlarını kaybeden İsven Çakır ve Abdullah Ercan memleketleri Nevşehir’in merkez ilçesine bağlı Kaymaklı beldesinde bugün öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Kaymaklı'da kılınan cenaze namazına Belediye Başkanı Halit Elma ve çok sayıda vatandaş katıldı.  İsven Çakır’ın evli, 3 ve 4 yaşlarında iki kızı olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim