Amasya’nın merkeze bağlı Çiğdemlik Köyü’nde, teröristlerce yol kenarındaki duvarın önüne konan bombanın askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu, 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.


Olay bugün saat 15.30’da Amasya’nın eski adı Zana olan Çiğdemlik Köyü’nde meydana geldi. Merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çiğdemlik Köyü’ne hırsızlık ihbarıyla giden askeri tim, daha dönüşe geçti. Köyün anayola bağlandığı noktada yol kenarındaki duvarıın önüne konan bomba, askerlerin bulunduğu Ford Transit marka araç geçerken büyük bir gürültüyle patladı. Patlamada 1 asker şehit olurker, 6 yaralı asker ambulanslarla Amasya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Amasya Valisi Abdil Celil Öz, terör saldırısı sonucu 1 askerin şehit olduğunu belirterek, "Sivil askeri araç görevden dönerken saldırıya uğradı. Köy yolunun ana yolla birleştiği noktada duvarın önüne bomba konmuş. Araç geçerken patlama olmuş. 1 askerimiz şehit oldu. 1’i ağır 6 askerimiz de yaralandı. Şehidimizin ismini şimdilik açıklamıyoruz. Olayın durumu hakkında inceleme yapılıyor. Mayın mı yoksa uzaktan kumandalı bir saldırı mı incelemelerimiz sürüyor. Hırsızlık ihbarıyla köyü giden askerlerin dönüşü sırasında olay meydana geldi" dedi.


Bölgede operasyonlar sürüyor.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ AİLESİ NİĞDE'DE 


Amasya'da mayın patlaması sonucu terhisine 38 gün kala şehit olan Jandarma Er Mehmet Erdem'in Niğde'deki baba ocağı ile Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi'ne yaşayan dedesinin evine ateş düştü. 

Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik öğretmenliği bölümünden mezun olan ancak esnaflığı tercih eden Murat Erdem, kısa dönem askerlik için Amasya’ya gitti. Bugün Amasya şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çiğdemli Köyü Zana Köprüsü üzerinden askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerce daha önceden döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatıması sonucu Jandarma Er Mehmet Erdem şehit oldu, 6 asker de ağır yaralandı. Mehmet Erdem'in şehit olduğu haberi, Niğde'de özel bir banka şubesinde çalışan baba Hasan Erdem'e iş yerinde verildi. Metanetini korumaya çalışan şehit babası Hasan Erdem'e, acı haberi çalıştığı banka şubesine gelen Niğde Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Kadir Tokbaş ile İl Müftüsü Hasan Çınar verdi. Baba Hasan Erdem'in çalıştığı banka şubesinin bulunduğu binanın üst katındaki lojmanda oturan şehit ailesi acı haberle yıkıldı. Oğluna ağıtlar yakan anne Sera Erdem ve yakınlarını askerler teskin etmeye çalıştı. 

Şehit babası Hasan Emin Erdem ve anne Sare Erdem’le kardeşleri Naile ve Oğuzhan’da cenaze töreni için Niğde’den Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi'ne gitmek üzere yola çıktı. Şehit Murat’ın cenazesi, yarın (Salı) ikindi namazının ardından Yeşilhisar İlçesi'nde toprağa verilecek.

DEDE ERDEM: VATAN SAĞOLSUN
Jandarma Er Murat Erdem’in acı haberi Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi'nde yaşayan dedesi İbrahim Erdem'e de askeri yetkililer tarafından bildildi. Gözyaşlarına boğulan dede Erdem'in oturduğu eve dev Türk Bayrağı asılırken, akrabaları ve komşuları taziye ziyaretine geldi. Acılı dede İbrahim Erdem, "Vatan sağolsun" derken, akrabaları, ‘’Murat’ım biz sana düğün yapacaktık. Düğününü yapmak için askerden dönmeni bekliyorduk. İçimize ateş düşürdün’’ diye ağıtlar yaktı.

Üç kardeşin en büyüğü olan Murat Erdem'in kardeşi Naile Erdem'in Niğde Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde, küçük kardeşi Oğuzhan Erdem'in ise Anadolu lisesinde öğrenci olduğu öğrenildi.









Editör: TE Bilişim