Niğde'de iddiaya göre kendisine ait çoban köpekleriyle, sokak köpeğini dövüştürüp, videosunu çeken ve bunu da sosyal medya hesabından paylaşan B.D. (19), gözaltına alındı. 

Niğde'de çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada gündem olan köpek dövüştürme videosu, hayvanseverlerin büyük tepkisini topladı. Vatandaşların şikayetleri üzerine Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek, konuya ilişkin soruşturma başlattı. Videoyu çekip, sosyal medya hesabından paylaştığı öne sürülen çoban B.D.'nin, jandarma ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelinin jandarma komutanlığındaki sorgusu devam ediyor. 

250 LİRA PARA CEZASI KESİLDİ
Sosyal medyada paylaşıldıktan sonra tepkilere neden olan videonun B.D. tarafından Niğde'nin Kömürcü köyünde çekildiği saptandı. Soruşturma sonucunda B.D.'nin iki köpeğine bir tilkiyi öldürttüğü ve bu anları cep telefonuyla kaydettiği tespit edildi. Gözaltındaki B.D.'ye Hayvan Koruma Kanunu'na muhalefetten 250 lira idari para cezası uygulandığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı yetkililerce de hakkında işlem başlatılacağı öğrenildi.
 
 
Editör: TE Bilişim