Bor İlçemiz Kemerhisar beldesinde  jandarmanın yaptığı operasyonda  son günlerde 4 Rus rehberinin ölümü ile gündeme gelen ve aynı marka olduğu belirlenen 5 bin 600 adet kaçak içki ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Niğde Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 4 Rus rehberin ölümüne neden olan kaçak içkilerin Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar Beldesine getirilerek bir depoya yerleştirildiği bilgisine ulaştı.

Sabah erken saatlerde Umut E.'ye ait olduğu belirlenen Kemerhisar beldesindeki depoya baskın düzenleyen ekipler, burada 5 bin 600 adet kaçak içki ele geçirdi.
 
İlk yapılan incelemelerde bandrollü ve faturalı olduğu belirlenen içkilerin Rus rehberlerin ölümüne neden olanlarla aynı marka olması üzerine detaylı inceleme yapmak isteyen Jandarma, içkilerden numune alarak incelenmek üzere Adana Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

Burada yapılan detaylı incelemelerde bandrollü olan içkilerin içerisinde insan sağlığını tehdit eden ve kozmetik sanayinde kullanıldığı belirlenen yüksek miktarda butil alkol olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Umut E. ve Cengiz E. ifadeleri alınmak üzerde Kemerhisar Jandarma Karakoluna götürüldü.


Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



 
Editör: TE Bilişim