Bor ilçesi Kemerhisar Beldesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Kennaltı Sokağı olarak bilinen Ersin Sokak’ta öğlen saatlerinde meydana gelen yangın korkuttu.


Sahipsiz bir bağda başlayan yangının diğer bahçe ve bağlara sıçraması ile yaklaşık 40-45 dönümlük bağ arazisi kül oldu. Bağ bahçelik alanın yandığı bölgeye yangın ihbarından sonra gelen Kemerhisar Belediyesi ve Bor Belediyesi itfaiye ekipleri yangın bölgesine  yol bulamadıkları için geçemediler. Daha önce bu bölgede bağ-bahçesi olan vatandaşlar belediye ye yol yapımı için başvuruda bulunduklarını belirterek bu yol yapılmadı ve itfaiyede bugün bu yangında buradan geçemedi diyerek tepki gösterdiler.


Vatandaşlardan Kemal Turgut; “Oğlum Mustafa’ya ait olan bu bahçeye damla sulama döşemiştik. Şimdi tüm sulama boruları yandı ağaçlar zarar gördü. Yan tarafta bulunan ve sıcaklardan yanmaya başladığını tahmin ettiğimiz bakımsız bağdan yangın bu tarafa sıçradı. İtfaiye bölgeye yaklaşamıyor. Yol kötü geçemedi. Bir köprü vardı orada kırık bir tarafı. Bağlar arasında yol olmadığı içinde yangın diğer bağlara sıçradı. Perişan olduk. Şu an saat 17.00 ama hala burası yanmaya devam ediyor. Rüzgârda şiddetli diğer bahçelere sıçramadan söndürülmeli. Geçtiğimiz günlerde de aynı bölgede bir yangın çıkmıştı” diye konuştu.

 

Yangınla ilgili Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal ile görüştüğümüzde bize “Bir ay önce köylüye anonsla kuru otun çok olduğunu ve bu otları temizlemeleri gerektiğini söyleyerek uyardım. Köylü düşünsün. İlanlar yaptım ilan tutanaklarım var. Yangından sonra hiçbir şey yapılmıyor maalesef. Benim itfaiye tarla ve bahçeleri söndürme itfaiyesi değil imar planlı evlerde çıkan yangınları söndürmek içindir. Tarım alanında benim işim ney. Adamın özel mülkiyeti yıkıp geçmeye hakkım yok. Ayrıca yangın var diye belediyeye ihbar yapılmadı” diyerek görüşmeyi sonlandırdı.


 KEMERHİSAR'DAKİ YANGINA BOR BELEDİYE İTFAİYESİ  DAHA ÖNCE ULAŞMIŞ

Yangın ihbarının olmadığını söyleyen Belediye başkanı İbrahim Ünal’ın bu söylemi şaşırttı. Çünkü olay yerinde Kemerhisar Belediyesi itfaiye ekibi vardı. Bor Belediyesinin itfaiyesi de vatandaşların belirttiğine göre daha önce gelmiş ama yolun hasarlı olmasından dolayı geçememişti. Geçecek yol bulamayan itfaiye aracı daha sonra bölgeden ayrıldı. Rüzgârın şiddetlenmesinin yarattığı tedirginlikle belediye yetkililerini arayarak durumu izah ettik. Birkaç dakika sonra gelen yetkililer ve orada bağ-bahçesi bulunan vatandaşlarla itfaiyenin yangının kalanına müdahale edip soğutma çalışması yapması için ortak bir çözüm bulduktan sonra itfaiye yan bahçelere sıçrama ihtimali bulunan yangın için kepçenin yol açması ile soğutma çalışmalarını yaparak yangının diğer bahçelere sıçramasını engelledi.



Editör: TE Bilişim