Niğde'de sürüden kaçıp, otoyola çıkan keçinin peşinden giden 51 yaşındaki çoban Murat Kartal, plakası bilinmeyen aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Kaza, saat 18.00 sıralarından Niğde-Adana Otoyolu'nun 22'inci kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, sürünün içinden kaçarak otoyola çıkan keçinin peşinden giden çoban Murat Kartal'a, plakası tespit edilemeyen bir araç çarptı. Kartal, çarpmanın etkisiyle yol kenarında bulunan su arkına savruldu. Çarpan araç ise kaza yerinde durmayıp yoluna devam etti. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine polis ve ambulans sevk edildi. Kartal, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yapılan incelemenin ardından Kartal'ın cenazesi Bor Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

2 GÜN ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞ

Sürü sahibinin oğlu Asaf Yüksel, Murat Kartal'ın 2 gün önce işe başladığını söyledi. Kartal'ın, otoyola çıkan bir keçiyi kurtarmak için peşinden gittiğini belirten Yüksel, bu sırada plakası bilinmeyen bir aracın çarpıp kaçtığını söyledi. Otoyola savrulan aracın parçalarını inceleyen polis ekipleri, aracı ve kullanan sürücüyü bulmak için çalışma başlattı.

Editör: TE Bilişim